Kokos- och apelsinflarn

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ugnstemperatur:175-200º
ca 30-35 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 100 g margarin eller smör
  • 1 apelsin
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g kokosflingor (2½-3 dl)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. <p>Smält matfettet. Borsta apelsinen i varmt vatten och torka den. Riv av skalet på halva apelsinen.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kokosflingor, mjölet blandat med bakpulver, rivet apelsinskal och det smälta fettet. Rör ihop till en smet.
  3. Klicka ut smeten glest på plåtar med bakplåtspapper. Tag drygt 1 tsk smet till varje kaka och lägg 8-10 klickar på varje plåt.
  4. Grädda i mitten av ugnen, 175-200°C, 6-8 min.
  5. Låt kakorna svalna något innan de lossas från plåten.
  6. Böj dem över ett spånjärn eller en kavel medan de är varma. Om flarnen hunnit hårdna på plåten, sätt in den i ugnen igen någon minut, så att de mjuknar.
  7. Lossa dem försiktigt när de kallnat.
  8. <p>

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



7 st
  • Ingredienser (7)
  • 100 g margarin eller smör
  • 1 apelsin
  • 1 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g kokosflingor (2½-3 dl)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Kokos- och apelsinflarn

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ugnstemperatur:175-200º
ca 30-35 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. <p>Smält matfettet. Borsta apelsinen i varmt vatten och torka den. Riv av skalet på halva apelsinen.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kokosflingor, mjölet blandat med bakpulver, rivet apelsinskal och det smälta fettet. Rör ihop till en smet.
  3. Klicka ut smeten glest på plåtar med bakplåtspapper. Tag drygt 1 tsk smet till varje kaka och lägg 8-10 klickar på varje plåt.
  4. Grädda i mitten av ugnen, 175-200°C, 6-8 min.
  5. Låt kakorna svalna något innan de lossas från plåten.
  6. Böj dem över ett spånjärn eller en kavel medan de är varma. Om flarnen hunnit hårdna på plåten, sätt in den i ugnen igen någon minut, så att de mjuknar.
  7. Lossa dem försiktigt när de kallnat.
  8. <p>

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies