Knubbiga sirapslimpor

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Ugnstemperatur:175-200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 75 g margarin eller 3/4 dl flytande margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 msk malda pomeransskal
  • 14 dl rågsikt

Gör så här

  1. <p>Både fett- och sirapsmängden bidrar till att brödet blir saftigt och hållbart.
  2. Smält det fasta margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Används flytande margarin, värm enbart mjölken.
  3. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, ev flytande margarin, salt, sirap, pomeransskal och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
  4. Jäs degen övertäckt ca 45 min.
  5. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och forma dem till knubbiga limpor. Lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
  6. Jäs under bakduk ca 30 min. Värm ugnen till 175-200°C. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt brödet kallna på galler under bakduk.
  7. <p>

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



7 st
  • Ingredienser (7)
  • 75 g margarin eller 3/4 dl flytande margarin
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 msk malda pomeransskal
  • 14 dl rågsikt

Knubbiga sirapslimpor

Betyg (1-5):
2.5 (2 betyg)

Ugnstemperatur:175-200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. <p>Både fett- och sirapsmängden bidrar till att brödet blir saftigt och hållbart.
  2. Smält det fasta margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37°C (fingervarmt). Används flytande margarin, värm enbart mjölken.
  3. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, ev flytande margarin, salt, sirap, pomeransskal och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.
  4. Jäs degen övertäckt ca 45 min.
  5. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och forma dem till knubbiga limpor. Lägg dem på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.
  6. Jäs under bakduk ca 30 min. Värm ugnen till 175-200°C. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt brödet kallna på galler under bakduk.
  7. <p>

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies