Knubbig köttfärs med fetaost och paprika

Betyg (1-5):
3 (9 betyg)

Köttfärslimpa på detta vis blir till en fröjd med nykokt ris.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl vatten
  • 500 g köttfärs, gärna blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 2 msk olja, gärna olivolja
  • 3 paprikor i olika färger, i bitar
  • 3 msk hackade färska örter, tex oregano, basilika
  • 45 g tärnad fetaost

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten i en bunke och låt det svälla ca 10 min. Lägg i färs, salt, ägg, ev vitlök och kryddor och blanda väl.
  2. Lägg färsen i en ugnsform och forma till en knubbig limpa. Pensla den med lite olja.
  3. Sätt in formen i mitten av ugnen 25 min.
  4. Blanda paprikabitarna med resten av oljan och det kryddgröna.
  5. Ta ut formen och lägg blandningen runt färsen. Stek den ytterligare ca 25 min. Lägg på osten när ca 5 minuter av tiden återstår.

Servering

Servera med ris eller potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pernilla

2014-01-19

Så enkelt och så väldans gott!

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Sparris- och skinkomelett

(8)

Rustik bondgryta

(34)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl vatten
  • 500 g köttfärs, gärna blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 2 msk olja, gärna olivolja
  • 3 paprikor i olika färger, i bitar
  • 3 msk hackade färska örter, tex oregano, basilika
  • 45 g tärnad fetaost

Knubbig köttfärs med fetaost och paprika

Betyg (1-5):
3 (9 betyg)

Köttfärslimpa på detta vis blir till en fröjd med nykokt ris.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten i en bunke och låt det svälla ca 10 min. Lägg i färs, salt, ägg, ev vitlök och kryddor och blanda väl.
  2. Lägg färsen i en ugnsform och forma till en knubbig limpa. Pensla den med lite olja.
  3. Sätt in formen i mitten av ugnen 25 min.
  4. Blanda paprikabitarna med resten av oljan och det kryddgröna.
  5. Ta ut formen och lägg blandningen runt färsen. Stek den ytterligare ca 25 min. Lägg på osten när ca 5 minuter av tiden återstår.

Servering

Servera med ris eller potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pernilla

2014-01-19

Så enkelt och så väldans gott!

Liknande recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Sparris- och skinkomelett

(8)

Rustik bondgryta

(34)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(8)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies