Knaprig lax med grönsaksgryta

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Fisk med grönt och syrlig créme fraiche sås,

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 600 g laxfilé skuren i bitar (1 bit per person)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Grönsaksgryta:
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 st ansade och skivade fänkål
  • 100 g ansade haricots verts
  • 150 g grön sparris
  • 5 st skivade salladslökar
  • 1 dl repade blad från basilika
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk peppar
  • 800 g små kokta potatisar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Pensla laxen med olivoljan, salta och peppra. Hetta upp buljongen och koka grönsakerna.
  2. Börja med fänkålen och låt sjuda cirka 5 minuter, lägg därefter i haricots verts och låt koka med cirka 2 minuter. Tillsätt därefter sparris och salladslök.
  3. Stek laxen under tiden - cirka 4 minuter på skinnsidan och 1 minut på köttsidan. Blanda crème fraiche med vitlök och kryddor.
  4. Lägg upp grönsakerna och de repade basilikabladen i soppskålar. Häll över buljongen och toppa med laxen.
  5. Servera med potatis och vitlöks-crème fraiche.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Lax med salsa verde

(0)

Pasta med kallrökt lax

(18)

Färskostgratinerad lax

(16)

Sashimi nudelsallad

(4)

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g laxfilé skuren i bitar (1 bit per person)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Grönsaksgryta:
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 st ansade och skivade fänkål
  • 100 g ansade haricots verts
  • 150 g grön sparris
  • 5 st skivade salladslökar
  • 1 dl repade blad från basilika
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk peppar
  • 800 g små kokta potatisar
  • 0.5 tsk salt

Knaprig lax med grönsaksgryta

Betyg (1-5):
4.29 (7 betyg)

Fisk med grönt och syrlig créme fraiche sås,

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pensla laxen med olivoljan, salta och peppra. Hetta upp buljongen och koka grönsakerna.
  2. Börja med fänkålen och låt sjuda cirka 5 minuter, lägg därefter i haricots verts och låt koka med cirka 2 minuter. Tillsätt därefter sparris och salladslök.
  3. Stek laxen under tiden - cirka 4 minuter på skinnsidan och 1 minut på köttsidan. Blanda crème fraiche med vitlök och kryddor.
  4. Lägg upp grönsakerna och de repade basilikabladen i soppskålar. Häll över buljongen och toppa med laxen.
  5. Servera med potatis och vitlöks-crème fraiche.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Lax med salsa verde

(0)

Pasta med kallrökt lax

(18)

Färskostgratinerad lax

(16)

Sashimi nudelsallad

(4)

Sej med grillad paprika och parmesan

(112)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies