Knaperstekt lax med jordnötssås

Betyg (1-5):
3.09 (22 betyg)

Fin fisk med nyttigt grönt på snabblagat vis.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 600 g laxfilé
  • svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 500 g broccoli
  • salt
  • Jordnötssås:
  • 2 dl hackade salta jordnötter
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 lime, finrivet skal och saft

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka under omrörning 3–5 min.
  2. Skär laxen i stora bitar. Salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme 1–2 min per sida, den får gärna vara lite rå i mitten.
  3. Servera laxen med ångad eller kokt sparrisbroccoli, jordnötssås och gärna en limeklyfta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma F Olsson

2015-09-11

Den var god, en bra kombination i smaker. +att den känns och är väldigt nyttig!

Sonja

2014-03-24

Den här rätten vill jag varmt rekommendera. Den är lätt att göra och smakar gott, en blandning av söt honung och jordnötter.

Liknande recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(3)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Laxfilé med romsås

(7)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Skaldjursmarmite

(5)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g laxfilé
  • svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 500 g broccoli
  • salt
  • Jordnötssås:
  • 2 dl hackade salta jordnötter
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 lime, finrivet skal och saft

Knaperstekt lax med jordnötssås

Betyg (1-5):
3.09 (22 betyg)

Fin fisk med nyttigt grönt på snabblagat vis.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka under omrörning 3–5 min.
  2. Skär laxen i stora bitar. Salta och peppra. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på hög värme 1–2 min per sida, den får gärna vara lite rå i mitten.
  3. Servera laxen med ångad eller kokt sparrisbroccoli, jordnötssås och gärna en limeklyfta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma F Olsson

2015-09-11

Den var god, en bra kombination i smaker. +att den känns och är väldigt nyttig!

Sonja

2014-03-24

Den här rätten vill jag varmt rekommendera. Den är lätt att göra och smakar gott, en blandning av söt honung och jordnötter.

Liknande recept

Sjötungsfiléer med laxfärs och sauce tomate

(3)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Laxfilé med romsås

(7)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Skaldjursmarmite

(5)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies