Klassiska kanelbullar
  • Ugn 225º

Klassiska kanelbullar

5 (1 betyg)

Klassiska kanelbullar med pärlsocker.

  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Tillagningstid: 2 tim inkl jästid

Ingredienser

32 stycken
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 tsk salt
  • 13 dl vetemjöl
Fyllning
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 3 msk malen kanel
  • 1.5 dl rårörsocker
Garnering
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl pärlsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till 37° (fingervarmt). Smula ner jästen i en bunke och häll på degvätskan. Rör om tills jästen löst sig.

  2. 2

    Blanda i socker, kardemumma och salt. Tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta degen blank och smidig, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Pudra över lite mjöl, täck med bakduk och låt jäsa ca 1 tim.

  3. 3

    Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel, ca 1 cm tjock.

  4. 4

    Blanda ingredienserna till fyllningen och bre över degplattorna. Rulla ihop från långsidan, inte för hårt. Skär varje rulle i 16 bitar.

  5. 5

    Ställ bitarna med snittytan upp i pappersformar eller i en ugnsform med bakplåtspapper. Jäs under bakduk ca 30 min. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar