Klassisk carbonara

Betyg (1-5):
4.33 (6 betyg)

Så gott med en klassisk carbonara. Blandningen av grädde, bacon, äggulor och parmesan som toppas med rejält av nymalen svartpeppar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 320 g spagetti
  • 280 g bacon
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 2 dl finriven parmesan, och extra till servering
  • nymalen svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet. Stek under omrörning tills fettet smält och det är lätt knaprigt. Tillsätt löken och stek med tills den är mjuk.
  2. Häll i grädden. Låt puttra någon minut. Lyft pastan direkt ur vattnet ner i pannan. Rör om ordentligt och ta från värmen. Rör ihop äggulorna och vänd ner i pastan under omrörning.
  3. (De ska göra rätten krämig men inte klumpa sig, vilket händer om det är för varmt.) Vänd ner osten och krydda med nymalen svartpeppar. Smaka av med salt och servera direkt.

Tips

Suger pastan in såsen för snabbt, späd på med pastavattnet som innehåller bindande stärkelse.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssås - barnens bästa recept

(14)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Gremolatastekt biff

(1)

Pastagratäng med pennepasta

(15)

Fläskfilé med äppelsås

(24)

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Bolognese

(9)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 320 g spagetti
  • 280 g bacon
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 2 dl finriven parmesan, och extra till servering
  • nymalen svartpeppar
  • salt

Klassisk carbonara

Betyg (1-5):
4.33 (6 betyg)

Så gott med en klassisk carbonara. Blandningen av grädde, bacon, äggulor och parmesan som toppas med rejält av nymalen svartpeppar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet. Stek under omrörning tills fettet smält och det är lätt knaprigt. Tillsätt löken och stek med tills den är mjuk.
  2. Häll i grädden. Låt puttra någon minut. Lyft pastan direkt ur vattnet ner i pannan. Rör om ordentligt och ta från värmen. Rör ihop äggulorna och vänd ner i pastan under omrörning.
  3. (De ska göra rätten krämig men inte klumpa sig, vilket händer om det är för varmt.) Vänd ner osten och krydda med nymalen svartpeppar. Smaka av med salt och servera direkt.

Tips

Suger pastan in såsen för snabbt, späd på med pastavattnet som innehåller bindande stärkelse.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssås - barnens bästa recept

(14)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Gremolatastekt biff

(1)

Pastagratäng med pennepasta

(15)

Fläskfilé med äppelsås

(24)

Tagliatelle med musslor och bacon

(30)

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Bolognese

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies