För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Klassisk carbonara

Betyg (1-5):
3.56 (9 betyg)

Så gott med en klassisk carbonara. Blandningen av grädde, bacon, äggulor och parmesan som toppas med rejält av nymalen svartpeppar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g spagetti
  • 280 g bacon
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 2 dl finriven parmesan, och extra till servering
  • nymalen svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet. Stek under omrörning tills fettet smält och det är lätt knaprigt. Tillsätt löken och stek med tills den är mjuk.
  2. Häll i grädden. Låt puttra någon minut. Lyft pastan direkt ur vattnet ner i pannan. Rör om ordentligt och ta från värmen. Rör ihop äggulorna och vänd ner i pastan under omrörning.
  3. (De ska göra rätten krämig men inte klumpa sig, vilket händer om det är för varmt.) Vänd ner osten och krydda med nymalen svartpeppar. Smaka av med salt och servera direkt.

Tips

Suger pastan in såsen för snabbt, späd på med pastavattnet som innehåller bindande stärkelse.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Bästa köttfärssoppan

(2)

Fläskfilé med balsamicosky

(39)

Risoni med svamp och parmesan

(24)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Pastasallad carbonara

(16)

Köttfärssås - barnens bästa recept

(15)

Bolognese

(9)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 320 g spagetti
  • 280 g bacon
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 dl grädde
  • 3 äggulor
  • 2 dl finriven parmesan, och extra till servering
  • nymalen svartpeppar
  • salt

Klassisk carbonara

Betyg (1-5):
3.56 (9 betyg)

Så gott med en klassisk carbonara. Blandningen av grädde, bacon, äggulor och parmesan som toppas med rejält av nymalen svartpeppar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Strimla baconet. Stek under omrörning tills fettet smält och det är lätt knaprigt. Tillsätt löken och stek med tills den är mjuk.
  2. Häll i grädden. Låt puttra någon minut. Lyft pastan direkt ur vattnet ner i pannan. Rör om ordentligt och ta från värmen. Rör ihop äggulorna och vänd ner i pastan under omrörning.
  3. (De ska göra rätten krämig men inte klumpa sig, vilket händer om det är för varmt.) Vänd ner osten och krydda med nymalen svartpeppar. Smaka av med salt och servera direkt.

Tips

Suger pastan in såsen för snabbt, späd på med pastavattnet som innehåller bindande stärkelse.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

(20)

Bästa köttfärssoppan

(2)

Fläskfilé med balsamicosky

(39)

Risoni med svamp och parmesan

(24)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Pastasallad carbonara

(16)

Köttfärssås - barnens bästa recept

(15)

Bolognese

(9)