Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron
  • Tid 45 min
  • Ugn 175º

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

0 (0 betyg)

Bakad med olivolja, generöst toppad med nötter och lite flingsalt blir kladdkakan något helt nytt. Recept av: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 portioner
  • 300 g mörk choklad, gärna med chilismak
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mild olivolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 50 g hasselnötter
  • 50 g mandlar
  • kakao till formen
  • flingsalt
Stekta päron
  • 4 medelhårda päron
  • 1 msk rapsolja
Till servering
  • vaniljglass
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant med olivolja och pudra med kakao så det täcker alla kanter.

  2. 2

    Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner olja och choklad. Tillsätt mjöl och salt och rör om varsamt till en jämn smet.

  3. 3

    Häll smeten i formen och toppa med nötter/ frön. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Kolla med en sticka att kakan är klar. Den ska vara kladdig men inte rinnig. Strö ev över lite flingsalt. Låt svalna.

  4. 4

    Skär päronen i ca 1 cm tjocka skivor rätt genom kärnhuset. Stek skivorna någon minut per sida i olja. Servera päronen och en kula glass till kakan.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar