Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Bakad med olivolja, generöst toppad med nötter och lite flingsalt blir kladdkakan något helt nytt. Recept av: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 300 g mörk choklad, gärna med chilismak
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mild olivolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g hasselnötter
  • 50 g mandlar
  • kakao till formen
  • flingsalt
  • 1 krm salt
  • Stekta päron
  • 4 medelhårda päron
  • 1 msk rapsolja
  • Till servering
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant med olivolja och pudra med kakao så det täcker alla kanter.
  2. Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner olja och choklad. Tillsätt mjöl och salt och rör om varsamt till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och toppa med nötter/ frön. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Kolla med en sticka att kakan är klar. Den ska vara kladdig men inte rinnig. Strö ev över lite flingsalt. Låt svalna.
  4. Skär päronen i ca 1 cm tjocka skivor rätt genom kärnhuset. Stek skivorna någon minut per sida i olja. Servera päronen och en kula glass till kakan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Banoffee-paj

(84)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Chokladtoppar

(4)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Rabarberpaj

(43)

Vit chokladtryffel

(37)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g mörk choklad, gärna med chilismak
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mild olivolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g hasselnötter
  • 50 g mandlar
  • kakao till formen
  • flingsalt
  • 1 krm salt
  • Stekta päron
  • 4 medelhårda päron
  • 1 msk rapsolja
  • Till servering
  • vaniljglass

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Bakad med olivolja, generöst toppad med nötter och lite flingsalt blir kladdkakan något helt nytt. Recept av: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant med olivolja och pudra med kakao så det täcker alla kanter.
  2. Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner olja och choklad. Tillsätt mjöl och salt och rör om varsamt till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och toppa med nötter/ frön. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Kolla med en sticka att kakan är klar. Den ska vara kladdig men inte rinnig. Strö ev över lite flingsalt. Låt svalna.
  4. Skär päronen i ca 1 cm tjocka skivor rätt genom kärnhuset. Stek skivorna någon minut per sida i olja. Servera päronen och en kula glass till kakan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig rabarberpannkaka

(8)

Banoffee-paj

(84)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Chokladtoppar

(4)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Rabarberpaj

(43)

Vit chokladtryffel

(37)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies