Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Bakad med olivolja, generöst toppad med nötter och lite flingsalt blir kladdkakan något helt nytt. Recept av: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 300 g mörk choklad, gärna med chilismak
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mild olivolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g hasselnötter
  • 50 g mandlar
  • kakao till formen
  • flingsalt
  • 1 krm salt
  • Stekta päron
  • 4 medelhårda päron
  • 1 msk rapsolja
  • Till servering
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant med olivolja och pudra med kakao så det täcker alla kanter.
  2. Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner olja och choklad. Tillsätt mjöl och salt och rör om varsamt till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och toppa med nötter/ frön. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Kolla med en sticka att kakan är klar. Den ska vara kladdig men inte rinnig. Strö ev över lite flingsalt. Låt svalna.
  4. Skär päronen i ca 1 cm tjocka skivor rätt genom kärnhuset. Stek skivorna någon minut per sida i olja. Servera päronen och en kula glass till kakan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Äppelsockerkaka

(34)

Rabarberpaj

(42)

Vit chokladtryffel

(36)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Banoffee-paj

(83)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g mörk choklad, gärna med chilismak
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mild olivolja
  • 2 dl vetemjöl
  • 50 g hasselnötter
  • 50 g mandlar
  • kakao till formen
  • flingsalt
  • 1 krm salt
  • Stekta päron
  • 4 medelhårda päron
  • 1 msk rapsolja
  • Till servering
  • vaniljglass

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Bakad med olivolja, generöst toppad med nötter och lite flingsalt blir kladdkakan något helt nytt. Recept av: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med löstagbar kant med olivolja och pudra med kakao så det täcker alla kanter.
  2. Smält chokladen varsamt över vattenbad eller i mikro. Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner olja och choklad. Tillsätt mjöl och salt och rör om varsamt till en jämn smet.
  3. Häll smeten i formen och toppa med nötter/ frön. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Kolla med en sticka att kakan är klar. Den ska vara kladdig men inte rinnig. Strö ev över lite flingsalt. Låt svalna.
  4. Skär päronen i ca 1 cm tjocka skivor rätt genom kärnhuset. Stek skivorna någon minut per sida i olja. Servera päronen och en kula glass till kakan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Lotta Lundgren - Äppel- och päronstrudel med romgrädde

(2)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(17)

Äppelsockerkaka

(34)

Rabarberpaj

(42)

Vit chokladtryffel

(36)

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

(1)

Banoffee-paj

(83)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies