Kladdkaka med nötkola
  • Tid 35 min + 30 minuter att kallna
  • Ugn 175º

Kladdkaka med nötkola

3.83 (12 betyg)

Kladdkaka med smarrigt nötkolatäcke.

  • Tillagningstid 35 min + 30 minuter att kallna
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 portioner
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 100 g hackad mörk choklad
Till formen:
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
Topping:
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 0.5 msk smör
  • 2 dl salta jordnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smöra och bröa en springform, cirka 24 cm i diameter.

  2. 2

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Smält smör tillsammans med hackad choklad i en kastrull på svag värme under omrörning.

  3. 3

    Blanda försiktigt ihop alla ingredienserna och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen på 175° i cirka 20 minuter. Låt svalna i 30 minuter.

Topping

  1. 1

    Häll grädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka ordentligt till 120°. Rör då och då. Ta bort från värmen och klicka ner smöret. Rör om ordentligt och vänd ner jordnötterna. .

  2. 2

    Häll nötkolan över kakan och bred ut. Servera ljummen eller kall

Sätt ett betyg

11 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Annika, webbredaktionen på Coop

    Elin: Den är god att äta utan någonting alls eftersom den är så saftig. Vill man festa till det ytterligare fungerar glass bra.

  • Elin

    Vad ska man servera till? Grädde el glass eller inget alls?

  • Britta/webbredaktioen

    @Emelie Kakan måste du göra minst en halvtimme i förväg så den hinner svalna lite. Du kan göra hela kakan i förväg och servera den kall. Vi har problem med visningen av recepten. Det ska vara 1,5 dl vispgrädde, 1,5 dl strösocker, 0,5 dl ljus sirap och 0,5 msk smör.

  • Emelie

    Visst måste man kunna göra kakan i förväg och toppingen innan den ska serveras?

Visa fler