Kladdkaka med nötkola

Betyg (1-5):
3.92 (13 betyg)

Kladdkaka med smarrigt nötkolatäcke.

Tillagningstid: 35 minuter + 30 minuter att kallna
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 100 g hackad mörk choklad
  • Till formen:
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Topping:
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 0.5 msk smör
  • 2 dl salta jordnötter

Gör så här

  1. Smöra och bröa en springform, cirka 24 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Smält smör tillsammans med hackad choklad i en kastrull på svag värme under omrörning.
  3. Blanda försiktigt ihop alla ingredienserna och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen på 175° i cirka 20 minuter. Låt svalna i 30 minuter.

Topping

  1. Häll grädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka ordentligt till 120°. Rör då och då. Ta bort från värmen och klicka ner smöret. Rör om ordentligt och vänd ner jordnötterna. .
  2. Häll nötkolan över kakan och bred ut. Servera ljummen eller kall

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika, webbredaktionen på Coop

2014-08-10

Elin: Den är god att äta utan någonting alls eftersom den är så saftig. Vill man festa till det ytterligare fungerar glass bra.

Elin

2014-08-10

Vad ska man servera till? Grädde el glass eller inget alls?

Britta/webbredaktioen

2013-10-28

@Emelie Kakan måste du göra minst en halvtimme i förväg så den hinner svalna lite. Du kan göra hela kakan i förväg och servera den kall. Vi har problem med visningen av recepten. Det ska vara 1,5 dl vispgrädde, 1,5 dl strösocker, 0,5 dl ljus sirap och 0,5 msk smör.

Emelie

2013-10-26

Visst måste man kunna göra kakan i förväg och toppingen innan den ska serveras?

Josefin

2013-09-30

Smakade på denna i Fredags. Så jäkla god! Denna ska jag bjuda på när jag fyller år!

Anna-Karin

2013-06-19

Jättegod och lättgjord. Men minskar ner lite på sockret nästa gång.

Linnea

2013-03-05

Det står rör då och då när man gör toppingen... detta är FEL, man bör röra konstant, annars bränner det fast i botten rejält och ger en bränd smak på toppingen.

Mia Salazar

2013-03-04

Supergod kaka. Fick dela ut receptet till många då den blev mycket populär.

monica.westling-andersson@ockelbo.se

2013-02-23

gott

Silvia

2013-02-21

Den var fantastisk och väldigt lätt att göra. en 5 får den

Britta

2013-02-20

Tror du att denna kaka blir god i morgon på din födelsedag

Liknande recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Påskens morotstårta

(28)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Vit kladdkaka med godis

(4)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Saras påsktårta

(177)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 100 g hackad mörk choklad
  • Till formen:
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • Topping:
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 0.5 msk smör
  • 2 dl salta jordnötter

Kladdkaka med nötkola

Betyg (1-5):
3.92 (13 betyg)

Kladdkaka med smarrigt nötkolatäcke.

Tillagningstid: 35 minuter + 30 minuter att kallna
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra och bröa en springform, cirka 24 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Smält smör tillsammans med hackad choklad i en kastrull på svag värme under omrörning.
  3. Blanda försiktigt ihop alla ingredienserna och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen på 175° i cirka 20 minuter. Låt svalna i 30 minuter.

Topping

  1. Häll grädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka ordentligt till 120°. Rör då och då. Ta bort från värmen och klicka ner smöret. Rör om ordentligt och vänd ner jordnötterna. .
  2. Häll nötkolan över kakan och bred ut. Servera ljummen eller kall

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika, webbredaktionen på Coop

2014-08-10

Elin: Den är god att äta utan någonting alls eftersom den är så saftig. Vill man festa till det ytterligare fungerar glass bra.

Elin

2014-08-10

Vad ska man servera till? Grädde el glass eller inget alls?

Britta/webbredaktioen

2013-10-28

@Emelie Kakan måste du göra minst en halvtimme i förväg så den hinner svalna lite. Du kan göra hela kakan i förväg och servera den kall. Vi har problem med visningen av recepten. Det ska vara 1,5 dl vispgrädde, 1,5 dl strösocker, 0,5 dl ljus sirap och 0,5 msk smör.

Emelie

2013-10-26

Visst måste man kunna göra kakan i förväg och toppingen innan den ska serveras?

Josefin

2013-09-30

Smakade på denna i Fredags. Så jäkla god! Denna ska jag bjuda på när jag fyller år!

Anna-Karin

2013-06-19

Jättegod och lättgjord. Men minskar ner lite på sockret nästa gång.

Linnea

2013-03-05

Det står rör då och då när man gör toppingen... detta är FEL, man bör röra konstant, annars bränner det fast i botten rejält och ger en bränd smak på toppingen.

Mia Salazar

2013-03-04

Supergod kaka. Fick dela ut receptet till många då den blev mycket populär.

monica.westling-andersson@ockelbo.se

2013-02-23

gott

Silvia

2013-02-21

Den var fantastisk och väldigt lätt att göra. en 5 får den

Britta

2013-02-20

Tror du att denna kaka blir god i morgon på din födelsedag

Liknande recept

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Påskens morotstårta

(28)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Vit kladdkaka med godis

(4)

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

(8)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Saras påsktårta

(177)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies