Kladdkaka med marinerade jordgubbar
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175º

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

2.9 (48 betyg)

Kladdkakan blir extra god om den serveras med marinerade jordgubbar med smak av Grand Marnier.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 bitar
  • 100 g mörk choklad (minst 60 %)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk äkta vaniljpulver
Marinerade jordgubbar:
  • 2 msk Grand Marnier (kan uteslutas)
  • 1 muskovadosocker
  • 0.5 liter skivade jordgubbar
  • kakao
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Rör försiktigt ner mjölblandningen och chokladen i smeten. Häll smeten i en smord och bröad springform, 22 centimeter i diameter. Grädda 35–40 minuter, kakan ska vara kladdig. Låt svalna. Pudra över kakao före servering.

  2. 2

    Rör ihop Grand Marnier och socker, vänd ner jordgubbarna. Låt gärna bären dra en stund medan kakan svalnar.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jag kan inte baka

    Allt blev bara fel..