För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

Betyg (1-5):
2.9 (48 betyg)

Kladdkakan blir extra god om den serveras med marinerade jordgubbar med smak av Grand Marnier.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g mörk choklad (minst 60 %)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk äkta vaniljpulver
  • Marinerade jordgubbar:
  • 2 msk Grand Marnier (kan uteslutas)
  • 1 muskovadosocker
  • 0.5 liter skivade jordgubbar
  • kakao

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Rör försiktigt ner mjölblandningen och chokladen i smeten. Häll smeten i en smord och bröad springform, 22 centimeter i diameter. Grädda 35–40 minuter, kakan ska vara kladdig. Låt svalna. Pudra över kakao före servering.
  2. Rör ihop Grand Marnier och socker, vänd ner jordgubbarna. Låt gärna bären dra en stund medan kakan svalnar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jag kan inte baka

2013-08-12

Allt blev bara fel..

Liknande recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Saras påsktårta

(177)

Påskens morotstårta

(29)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Hallontarte

(34)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Vit chokladkladdkaka

(185)

Krämig rabarberpannkaka

(8)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g mörk choklad (minst 60 %)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk äkta vaniljpulver
  • Marinerade jordgubbar:
  • 2 msk Grand Marnier (kan uteslutas)
  • 1 muskovadosocker
  • 0.5 liter skivade jordgubbar
  • kakao

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

Betyg (1-5):
2.9 (48 betyg)

Kladdkakan blir extra god om den serveras med marinerade jordgubbar med smak av Grand Marnier.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Rör försiktigt ner mjölblandningen och chokladen i smeten. Häll smeten i en smord och bröad springform, 22 centimeter i diameter. Grädda 35–40 minuter, kakan ska vara kladdig. Låt svalna. Pudra över kakao före servering.
  2. Rör ihop Grand Marnier och socker, vänd ner jordgubbarna. Låt gärna bären dra en stund medan kakan svalnar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jag kan inte baka

2013-08-12

Allt blev bara fel..

Liknande recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Saras påsktårta

(177)

Påskens morotstårta

(29)

Rabarbercheesecake med jordgubbar

(73)

Hallontarte

(34)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Vit chokladkladdkaka

(185)

Krämig rabarberpannkaka

(8)