Kiev

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 3 timmar + 12 timmar vila av bottnar
Ugnstemperatur:150º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Botten:
  • 180 g cashewnötter
  • 50 g macadamianötter
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 8 äggvitor
  • 1.25 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 msk smör
  • Fyllning:
  • 380 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 8 äggulor
  • 1 msk romessens
  • 1 dl kondenserad mjölk
  • 2 tsk kakao
  • Garnityr:
  • 150 g mörk choklad
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 200 g sockerpasta till rosor

Gör så här

  1. Hacka nötter grovt och blanda med socker och potatismjöl. Vispa äggvitor på medelhastighet, lägg i florsocker, vaniljsocker och citronsaft, öka hastigheten till max när äggvitorna vispats upp till vitt skum. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner nötblandningen i äggvitorna. Smörj 2 springformar väl, cirka 24 centimeter i diameter. Fördela blandningen i formarna.<br /><br /> OBS! Båda formerna måste bakas samtidigt. Om du inte får plats med båda, gör en sats i taget innan gräddning. Grädda i 2,5 timme. Tårtbotten ska vara gyllenbrun i färgen. Om bottnarna börjar bli för bruna, sänk värmen till 140 grader. För bästa resultat ska färdiga tårtbottnar stå och vila i minst 12 timmar men helst i 24 timmar innan man sätter ihop tårta.

Fyllning

  1. Vispa upp smöret med elvisp. Koka upp mjölk med socker och vaniljsocker. Vispa äggulor. Häll i försiktigt mjölkbladningen under omrörning i äggulorna. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen från värmen och rör i två minuter till. När krämen har svalnat till rumstemperatur, tillsätt romessens, kondenserad mjölk och vispat smör. Rör ner kakao i hälften av krämen för chokladkräm.

Montering

  1. Lägg ihop bottnarna med hälften av fyllningen emellan. För att underlätta kan man använda en av springformarna bottnarna gräddades i. Man kan pressa ner bottnarna försiktigt för att jämna ut tårtan. Ta av formen och spritsa resterande fyllning på hela tårtan. Bred ut med ett platt redskap till jämna kanter. Var försiktig då tårtan är väldigt spröd.

Dekoration

  1. Smält chokladen och fyll en spritspåse med superlitet hål. Ringla ut chokladen i olika mönster på ett bakplåtspapper och låt stelna. Vispa grädde och fyll en spritspåse med vågig tyll. Spritsa ut grädden längst ner runt hela tårtan. Garnera med chokladdekorationerna och rosor i sockerpasta.

Tips

Dubbla gärna mängden fyllning för en riktigt krämig tårta!<br /><br /> Perfekt yta utan smulor! Bred ett tunt lager fyllning över hela tårtan och ställ in den i kylen cirka 20 minuter. Ta ut tårtan och bred på resterande fyllning på och runt tårtan. ...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glutenfria våfflor

(11)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Hallontarte

(34)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Ostkaka med lemon curd och mandel

(4)

Petis choux-semlor med hallongrädde

(7)

Hemgjord jordgubbsglass i strut

(33)

Min godaste rabarberpaj

(27)
20 st
  • Botten:
  • 180 g cashewnötter
  • 50 g macadamianötter
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 8 äggvitor
  • 1.25 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 msk smör
  • Fyllning:
  • 380 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 8 äggulor
  • 1 msk romessens
  • 1 dl kondenserad mjölk
  • 2 tsk kakao
  • Garnityr:
  • 150 g mörk choklad
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 200 g sockerpasta till rosor

Kiev

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 3 timmar + 12 timmar vila av bottnar
Ugnstemperatur:150º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka nötter grovt och blanda med socker och potatismjöl. Vispa äggvitor på medelhastighet, lägg i florsocker, vaniljsocker och citronsaft, öka hastigheten till max när äggvitorna vispats upp till vitt skum. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner nötblandningen i äggvitorna. Smörj 2 springformar väl, cirka 24 centimeter i diameter. Fördela blandningen i formarna.<br /><br /> OBS! Båda formerna måste bakas samtidigt. Om du inte får plats med båda, gör en sats i taget innan gräddning. Grädda i 2,5 timme. Tårtbotten ska vara gyllenbrun i färgen. Om bottnarna börjar bli för bruna, sänk värmen till 140 grader. För bästa resultat ska färdiga tårtbottnar stå och vila i minst 12 timmar men helst i 24 timmar innan man sätter ihop tårta.

Fyllning

  1. Vispa upp smöret med elvisp. Koka upp mjölk med socker och vaniljsocker. Vispa äggulor. Häll i försiktigt mjölkbladningen under omrörning i äggulorna. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen från värmen och rör i två minuter till. När krämen har svalnat till rumstemperatur, tillsätt romessens, kondenserad mjölk och vispat smör. Rör ner kakao i hälften av krämen för chokladkräm.

Montering

  1. Lägg ihop bottnarna med hälften av fyllningen emellan. För att underlätta kan man använda en av springformarna bottnarna gräddades i. Man kan pressa ner bottnarna försiktigt för att jämna ut tårtan. Ta av formen och spritsa resterande fyllning på hela tårtan. Bred ut med ett platt redskap till jämna kanter. Var försiktig då tårtan är väldigt spröd.

Dekoration

  1. Smält chokladen och fyll en spritspåse med superlitet hål. Ringla ut chokladen i olika mönster på ett bakplåtspapper och låt stelna. Vispa grädde och fyll en spritspåse med vågig tyll. Spritsa ut grädden längst ner runt hela tårtan. Garnera med chokladdekorationerna och rosor i sockerpasta.

Tips

Dubbla gärna mängden fyllning för en riktigt krämig tårta!<br /><br /> Perfekt yta utan smulor! Bred ett tunt lager fyllning över hela tårtan och ställ in den i kylen cirka 20 minuter. Ta ut tårtan och bred på resterande fyllning på och runt tårtan. ...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Glutenfria våfflor

(11)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Hallontarte

(34)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Ostkaka med lemon curd och mandel

(4)

Petis choux-semlor med hallongrädde

(7)

Hemgjord jordgubbsglass i strut

(33)

Min godaste rabarberpaj

(27)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies