Kesellascones med bacon och solroskärnor
  • Tid 25 min
  • Ugn 175º

Kesellascones med bacon och solroskärnor

2.64 (11 betyg)

Matiga scones med bacon och solroskärnor.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

12 stycken
  • 140 g bacon
  • 250 g kesella
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl solroskärnor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Strimla baconet så fint det går och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg det på en bit hushållspapper att rinna av.

  2. 2

    Blanda kesella, mjölk och ägg i en bunke. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och salt. Vänd ner bacon och solroskärnor.

  3. 3

    Fördela smeten i en muffinsplåt med muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar