Karibisk ananaspaj
  • Tid 50 min
  • Ugn 225º

Karibisk ananaspaj

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

8 portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2.5 msk kallt vatten
Fyllning:
  • 1 färsk ananas
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl råströsocker
  • 2 msk mörk rom eller saft av pressad apelsin
  • 0.5 tsk mald kryddnejlika
  • 0.5 tsk riven muskot
Kräm:
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g kesella
  • 0.5 dl råsocker
  • 1 apelsin, rivet skal
Garnering:
  • 2 msk plockad färsk mynta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hacka samman mjöl och smör skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kylskåpet ca 30 minuter.

  2. 2

    Tryck ut degen i en pajform. Fäst gärna en remsa aluminiumfolie runt kanten så den inte glider ner under gräddningen. Grädda pajskalet mitt i ugnen i 225°C, ca 15 minuter. Låt kallna.

  3. 3

    Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i små bitar. Eller låt ananasskivorna rinna av och skär dem i små bitar. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull. Fräs ananasen ca 3 minuter. Tillsätt socker, rom och kryddor.

  4. 4

    Vispa grädden och rör ner kesella, socker och apelsinskal. Lägg krämen i pajskalet. Fördela ananasfräset över och garnera med myntablad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar