Kardemummaskorpor med mörk choklad och havtorn

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:190 - 100º
120 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 100 g smör
  • 2.5 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 msk kaffe
  • 1 tsk kardemumma
  • 50 g mörk choklad
  • 11.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Chokladcrème:
  • 50 g havtorn
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 6 ägg
  • 1 apelsin
  • 370 mörk choklad

Gör så här

  1. Vispa smör och socker vitt och poröst. Rör ned ett ägg i taget. Rör ner kaffet samt kardemumman. Tillsätt chokladhacket. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Blanda försiktigt en deg utan att knåda.
  2. Forma degen som små bullar cirka 3 centimeter i diameter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda längst ned i ugnen i 10–12 minuter. Ta ut bullarna och låt dem svalna en kvart. Sänk värmen till 100 grader.
  3. Skär bullarna på mitten. Lägg tillbaka skivorna på två plåtar och torka dem i 1–1,5 timme, tills de är riktigt torra. Mosa havtornen och passera dem genom en finmaskig sil för att få bort kärnorna.
  4. 6. Hetta upp mjölk, grädde, ägggulor och apelsinskal till 85 grader. Sila den över chokladhacket. Vispa slätt. Tillsätt passerade havtorn eller apelsinjuice. Ställ in i kyl, gärna över natten.
  5. Bred chokladcrèmen på skorporna vid servering. Två till tre skorpor är lagom per portion. Förvara resterande skorpor i burk med tättslutande lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-09-28

Det går bra. Ta 2 msk vatten istället.

kajsa

2012-09-27

kan det göras utan kaffe så det funkar för barnen att äta?

14 st
  • Ingredienser (14)
  • 100 g smör
  • 2.5 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 msk kaffe
  • 1 tsk kardemumma
  • 50 g mörk choklad
  • 11.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Chokladcrème:
  • 50 g havtorn
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 6 ägg
  • 1 apelsin
  • 370 mörk choklad

Kardemummaskorpor med mörk choklad och havtorn

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
Ugnstemperatur:190 - 100º
120 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och socker vitt och poröst. Rör ned ett ägg i taget. Rör ner kaffet samt kardemumman. Tillsätt chokladhacket. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned det i smeten. Blanda försiktigt en deg utan att knåda.
  2. Forma degen som små bullar cirka 3 centimeter i diameter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda längst ned i ugnen i 10–12 minuter. Ta ut bullarna och låt dem svalna en kvart. Sänk värmen till 100 grader.
  3. Skär bullarna på mitten. Lägg tillbaka skivorna på två plåtar och torka dem i 1–1,5 timme, tills de är riktigt torra. Mosa havtornen och passera dem genom en finmaskig sil för att få bort kärnorna.
  4. 6. Hetta upp mjölk, grädde, ägggulor och apelsinskal till 85 grader. Sila den över chokladhacket. Vispa slätt. Tillsätt passerade havtorn eller apelsinjuice. Ställ in i kyl, gärna över natten.
  5. Bred chokladcrèmen på skorporna vid servering. Två till tre skorpor är lagom per portion. Förvara resterande skorpor i burk med tättslutande lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2012-09-28

Det går bra. Ta 2 msk vatten istället.

kajsa

2012-09-27

kan det göras utan kaffe så det funkar för barnen att äta?

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies