Kardemumma- och vaniljpannacotta med rabarberkompott och mandelkrisp

Betyg (1-5):
3.08 (36 betyg)

Len och god panacotta med smak av vanilj oc kardemumma blir extra god toppad med rabarberkompott.

Tillagningstid: 45 minuter + 3 timmar i kylaskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pannacotta:
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 delad och urskrapad vaniljstång med frön
  • 0.75 dl vaniljyoghurt
  • Rabarberkompott:
  • 200 g grovt delade rabarberstjälkar
  • 1 tsk potatismjöl, eventuellt
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 delad och urskrapad vaniljstång med frön
  • 0.5 dl vatten
  • Mandelkrisp:
  • 2 msk socker
  • 1 tsk citronsaft
  • 50 g hela mandlar

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk, strösocker, kardemumma, vaniljstång och -frön. Ställ åt sidan och låt dra i cirka 30 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält dem i vattenbad. Ta bort vaniljstången och koka upp grädd- och mjölkblandningen igen. Ta kastrullen från värmen. Rör ner det smälta gelatinet i grädd- och mjölkblandningen.
  2. Tillsätt vaniljyoghurten under omröring och häll upp blandningen i portionsformar. Låt stelna i kylen i 3 timmar.

Rabarberkompotten

  1. Lägg alla ingredienserna till rabarberkompotten i en kastrull och koka försiktigt ihop i 5 minuter tills rabarbern är mjuk. Ställ kallt.

Mandelkrisp

  1. Smält socker och citronsaft till mandelkrispet i en stekpanna. När sockret börjar bli ljusbrunt, tillsätt mandeln och rör om.
  2. Häll genast upp på bakplåtspapper och låt svalna. Grovhacka mandelkaramellen till ett strössel. Servera pannacottan med avsvalnad rabarberkompott och hackat mandelkrisp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladtryffel

(35)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Tiramisù med hallon och lime

(14)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Plommonpaj med cream cheese

(7)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)
15 st
  • Pannacotta:
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 delad och urskrapad vaniljstång med frön
  • 0.75 dl vaniljyoghurt
  • Rabarberkompott:
  • 200 g grovt delade rabarberstjälkar
  • 1 tsk potatismjöl, eventuellt
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 delad och urskrapad vaniljstång med frön
  • 0.5 dl vatten
  • Mandelkrisp:
  • 2 msk socker
  • 1 tsk citronsaft
  • 50 g hela mandlar

Kardemumma- och vaniljpannacotta med rabarberkompott och mandelkrisp

Betyg (1-5):
3.08 (36 betyg)

Len och god panacotta med smak av vanilj oc kardemumma blir extra god toppad med rabarberkompott.

Tillagningstid: 45 minuter + 3 timmar i kylaskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk, strösocker, kardemumma, vaniljstång och -frön. Ställ åt sidan och låt dra i cirka 30 minuter. Krama ur gelatinbladen och smält dem i vattenbad. Ta bort vaniljstången och koka upp grädd- och mjölkblandningen igen. Ta kastrullen från värmen. Rör ner det smälta gelatinet i grädd- och mjölkblandningen.
  2. Tillsätt vaniljyoghurten under omröring och häll upp blandningen i portionsformar. Låt stelna i kylen i 3 timmar.

Rabarberkompotten

  1. Lägg alla ingredienserna till rabarberkompotten i en kastrull och koka försiktigt ihop i 5 minuter tills rabarbern är mjuk. Ställ kallt.

Mandelkrisp

  1. Smält socker och citronsaft till mandelkrispet i en stekpanna. När sockret börjar bli ljusbrunt, tillsätt mandeln och rör om.
  2. Häll genast upp på bakplåtspapper och låt svalna. Grovhacka mandelkaramellen till ett strössel. Servera pannacottan med avsvalnad rabarberkompott och hackat mandelkrisp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vit chokladtryffel

(35)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Tiramisù med hallon och lime

(14)

Tortillachips med dipp och frukt

(1)

Plommonpaj med cream cheese

(7)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(3)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar

(2)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies