Kantarelltoast med västerbottenost
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º
  • Svårighetsgrad Enkel

Kantarelltoast med västerbottenost

2.92 (25 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

8 bufféportioner
  • 400 g kantareller
  • 3 msk smör
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk timjan, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 8 st toastbrödskivor
  • 200 g västerbottensost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    1. Sätt ugnen på 200°. 2. Borsta ev och skär de större svamparna i mindre bitar.

  2. 2

    3. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek svampen tills den slutat släppa vätska.

  3. 3

    4. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare några minuter under omrörning. Vänd runt timjan och krydda med salt och peppar.

  4. 4

    5. Rosta bröden och skär bort kanterna. Om man vill kan man smörsteka bröden istället för att rosta. Fördela svampen på bröden och toppa med ost.

  5. 5

    6. Grädda högt upp i ugnen tills osten är smält, ca 5 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Kantareller och Västerbottensost – två favoriter i en rätt!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar