Kalvschnitzel och schweizerschnitzel

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 450 g kalvkött, benfritt, av innan- eller ytterlår eller fransyska
  • Panering:
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • Stekning:
  • 2 msk margarin eller smör
  • Schweizerschnitzel, 2 portioner:
  • 4 skivor kalvkött, tunna, av innanlår (ca 200 g)
  • 2 skivor rökt skinka
  • 2 ostskiva, t ex Herrgård, Grevé, Cheddar
  • 0.5 sats panering, se föregående recept

Gör så här

  1. <p>Kan lätt anpassas till fler eller färre portioner. Beräkna ca 100 g kött per portion. Gör först i ordning tillbehör och garnering så att schnitzlarna kan serveras nystekta.
  2. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Vänd dem först i vetemjölet blandat med salt och peppar, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Paneringen gör att köttet blir saftigt och får en vacker stekskorpa. Låt köttskivorna ligga en stund så att paneringen stelnar.
  3. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek skivorna 3-4 min på varje sida på ganska svag värme så att paneringen inte bränns. Lägg upp skivorna på varmt fat och lägg garnering på varje schnitzel.
  4. Schnitzlarna kan också garneras med aromsmör eller med tomatskivor och en klick Béarnaise.
  5. Till: kokt eller råstekt potatis, en blandad sallad.
  6. Wienerschnitzel: Lägg på varje schnitzel en citronskiva och en ring av ansjovisfilé som fylls med kapris.
  7. Jägarschnitzel: Lägg på svampstuvning, strö över klippt persilja.
  8. Paprikaschnitzel: Doppa citronskivor i paprikapulver, lägg på dem och skivade oliver eller strimlad grön paprika.
  9. Schweizerschnitzel: Lägg ihop köttskivorna med skinka och ost emellan. Fäst ihop kanterna med ett par tandpetare. Panera schnitzlarna, låt dem ligga en stund så att paneringen stelnar. Stek dem på ganska svag värme, 4-5 min på varje sida. Lägg upp dem på varma tallrikar och servera med kokt potatis, gärna pressad, ärtor eller gröna bönor.
  10. Schweizerschnitzel i ugn (många portioner): Till många portioner är det praktiskt att gratinera schnitzlarna i ugn, 225-250°C. Bryn köttskivorna utan panering, krydda dem. Lägg ut dem på ett ugnssäkert fat. (Kokt bladspenat kan ev läggas som en bädd på fatet innan det brynta köttet läggs på.) Lägg på tunna skinkskivor, sedan ostskivor. Så långt ka

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kenneth Svensson

2011-12-30

Jag föredrar att steka schnitzlarna på järn i smör. Dessutom så vill jag rekommendera kokt skinka för denna dominerar inte smaken som rökt skinka kan göra.

11 st
  • Ingredienser (11)
  • 450 g kalvkött, benfritt, av innan- eller ytterlår eller fransyska
  • Panering:
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • Stekning:
  • 2 msk margarin eller smör
  • Schweizerschnitzel, 2 portioner:
  • 4 skivor kalvkött, tunna, av innanlår (ca 200 g)
  • 2 skivor rökt skinka
  • 2 ostskiva, t ex Herrgård, Grevé, Cheddar
  • 0.5 sats panering, se föregående recept

Kalvschnitzel och schweizerschnitzel

Betyg (1-5):
3.17 (6 betyg)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. <p>Kan lätt anpassas till fler eller färre portioner. Beräkna ca 100 g kött per portion. Gör först i ordning tillbehör och garnering så att schnitzlarna kan serveras nystekta.
  2. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Vänd dem först i vetemjölet blandat med salt och peppar, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Paneringen gör att köttet blir saftigt och får en vacker stekskorpa. Låt köttskivorna ligga en stund så att paneringen stelnar.
  3. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek skivorna 3-4 min på varje sida på ganska svag värme så att paneringen inte bränns. Lägg upp skivorna på varmt fat och lägg garnering på varje schnitzel.
  4. Schnitzlarna kan också garneras med aromsmör eller med tomatskivor och en klick Béarnaise.
  5. Till: kokt eller råstekt potatis, en blandad sallad.
  6. Wienerschnitzel: Lägg på varje schnitzel en citronskiva och en ring av ansjovisfilé som fylls med kapris.
  7. Jägarschnitzel: Lägg på svampstuvning, strö över klippt persilja.
  8. Paprikaschnitzel: Doppa citronskivor i paprikapulver, lägg på dem och skivade oliver eller strimlad grön paprika.
  9. Schweizerschnitzel: Lägg ihop köttskivorna med skinka och ost emellan. Fäst ihop kanterna med ett par tandpetare. Panera schnitzlarna, låt dem ligga en stund så att paneringen stelnar. Stek dem på ganska svag värme, 4-5 min på varje sida. Lägg upp dem på varma tallrikar och servera med kokt potatis, gärna pressad, ärtor eller gröna bönor.
  10. Schweizerschnitzel i ugn (många portioner): Till många portioner är det praktiskt att gratinera schnitzlarna i ugn, 225-250°C. Bryn köttskivorna utan panering, krydda dem. Lägg ut dem på ett ugnssäkert fat. (Kokt bladspenat kan ev läggas som en bädd på fatet innan det brynta köttet läggs på.) Lägg på tunna skinkskivor, sedan ostskivor. Så långt ka

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kenneth Svensson

2011-12-30

Jag föredrar att steka schnitzlarna på järn i smör. Dessutom så vill jag rekommendera kokt skinka för denna dominerar inte smaken som rökt skinka kan göra.

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies