Kall inkokt rosa lax

Betyg (1-5):
2.25 (4 betyg)

Inkokt lax med vacker rosa färg av rödbetor. Serveras med en god dillmajonäs.

Tillagningstid: 30 min + 4 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 600 g laxfilé
  • Lag:
  • 6 dl vatten
  • 1.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 skalad, tunt skivad rödbeta
  • 10 hela vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • Dillmajonäs:
  • 2 dl majonnäs
  • 0.5 dl hackad dill
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär laxen i 3–4 cm stora kuber och lägg dem i en form.

Lag

  1. Koka upp ingredienserna till lagen i en kastrull. Slå den heta lagen över laxen så att kuberna täcks helt. Spänn plastfilm över formen och låt stå ca 30 min i rumstemperatur. Ställ formen med laxen i kylskåpet minst 4 tim, men gärna över natten.

Dillmajonäs

  1. Blanda ingredienserna till dillmajonnäsen. Dekorera ev laxen med några dillkvistar och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(4)

Gravad lax

(21)

Lax med ingefära, chili och lime

(21)

Fiskspett med citrongräsmarinad

(5)

Inkokt lax

(8)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Krämig wasabisill

(6)

Timjan- och basilikamarinerad lax

(2)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g laxfilé
  • Lag:
  • 6 dl vatten
  • 1.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 skalad, tunt skivad rödbeta
  • 10 hela vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • Dillmajonäs:
  • 2 dl majonnäs
  • 0.5 dl hackad dill
  • svartpeppar

Kall inkokt rosa lax

Betyg (1-5):
2.25 (4 betyg)

Inkokt lax med vacker rosa färg av rödbetor. Serveras med en god dillmajonäs.

Tillagningstid: 30 min + 4 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i 3–4 cm stora kuber och lägg dem i en form.

Lag

  1. Koka upp ingredienserna till lagen i en kastrull. Slå den heta lagen över laxen så att kuberna täcks helt. Spänn plastfilm över formen och låt stå ca 30 min i rumstemperatur. Ställ formen med laxen i kylskåpet minst 4 tim, men gärna över natten.

Dillmajonäs

  1. Blanda ingredienserna till dillmajonnäsen. Dekorera ev laxen med några dillkvistar och citronklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(4)

Gravad lax

(21)

Lax med ingefära, chili och lime

(21)

Fiskspett med citrongräsmarinad

(5)

Inkokt lax

(8)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(1)

Krämig wasabisill

(6)

Timjan- och basilikamarinerad lax

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies