Kalaskassler på grönt ris

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Saftig gratäng av paprikasås och smält lagrad ost.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 2 dl ris
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 dl fint skuren gräslök
  • 400 g skivad kassler
  • 150 g skivad lagrad ost
  • Paprikasås:
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong av tärning eller fond
  • 0.25 citron, pressad saft efter smak
  • 0.5 dl mellangrädde
  • 1 krm peppar

Gör så här

Koka ris

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackning. Blanda ris med persilja och gräslök och bred ut det i en lätt smord ugnssäker form. Varva kassler- och ostskivor ovanpå risbädden.

Paprikasås

  1. Smält fettet i en kastrull och rör ner paprikapulvret. Lägg i och fräs paprikastrimlor en kort stund. Rör ner vitlök och mjöl och späd med buljong, citron och grädde.
  2. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka 3-4 minuter. Häll såsen över kasslern i formen.

Grädda i ugn

  1. Gratinera mitt i ugnen 15-20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2016-10-03

den absolut godaste gratängen

birgitta

2012-04-19

Denna rätt är himelsk god

Liknande recept

Risotto med tomater och färsk basilika - Coop

(17)

Kålpudding med ris - Coop

(53)

Spenatrisotto med ädelost och svamp - Coop

(13)

Tofustroganoff - Coop

(16)

Vegetarisk wok med tofu - Coop

(3)

Stroganoff med tofu - Coop

(21)

Pumpastroganoff - Coop

(128)

Indiskt kryddris - Coop

(12)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 2 dl ris
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 dl fint skuren gräslök
  • 400 g skivad kassler
  • 150 g skivad lagrad ost
  • Paprikasås:
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong av tärning eller fond
  • 0.25 citron, pressad saft efter smak
  • 0.5 dl mellangrädde
  • 1 krm peppar

Kalaskassler på grönt ris

Betyg (1-5):
4.5 (4 betyg)

Saftig gratäng av paprikasås och smält lagrad ost.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Koka ris

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackning. Blanda ris med persilja och gräslök och bred ut det i en lätt smord ugnssäker form. Varva kassler- och ostskivor ovanpå risbädden.

Paprikasås

  1. Smält fettet i en kastrull och rör ner paprikapulvret. Lägg i och fräs paprikastrimlor en kort stund. Rör ner vitlök och mjöl och späd med buljong, citron och grädde.
  2. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka 3-4 minuter. Häll såsen över kasslern i formen.

Grädda i ugn

  1. Gratinera mitt i ugnen 15-20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2016-10-03

den absolut godaste gratängen

birgitta

2012-04-19

Denna rätt är himelsk god

Liknande recept

Risotto med tomater och färsk basilika - Coop

(17)

Kålpudding med ris - Coop

(53)

Spenatrisotto med ädelost och svamp - Coop

(13)

Tofustroganoff - Coop

(16)

Vegetarisk wok med tofu - Coop

(3)

Stroganoff med tofu - Coop

(21)

Pumpastroganoff - Coop

(128)

Indiskt kryddris - Coop

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies