Julkryddiga köttbullar
  • Tid 30 min

Julkryddiga köttbullar

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

50 stycken
  • 500 g nötfärs
  • 2 kokta potatisar
  • 1 schalottenlök
  • 1 ägg
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk kryddpeppar
  • 0.5 tsk kryddnejlika
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 krm finriven muskotblomma
  • 1.5 dl mjölk
Till stekning:
  • 2 msk smör eller margarin
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Riv potatisen fint på rivjärn. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med potatis, lök, ägg, salt, kryddor och mjölk. (Om man vill ha lite smak av muskotblomma måste man själv riva den.) Stek gärna ett smakprov.

  2. 2

    Forma valnötsstora köttbullar och lägg dem på vattensköljd skärbräda. Bryn lite fett i en stekpanna och bryn 10-15 köttbullar i taget. Minska värmen och efterstek utan lock 3-4 min.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar