Julköttbullar - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (24 betyg)

Kryddiga köttbullar smaksatta med kanel och kryddpeppar. Recept av Lotta Lundgren. Tips - går bra att förbereda och frysa in.

Tillagningstid: 20 min
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g blandfärs eller lammfärs
  • 0.75 dl fiberhavregryn
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • smör och olja, till stekning

Gör så här

  1. Blanda havregryn, mjölk, potatismjöl och ägg. Stek löken i smör på medelvärme tills den mjuknar. Blanda lök, färs, salt och kryddor med havregrynsblandningen.
  2. Forma färsen till köttbullar och stek runt om i smör och olja på medelvärme i 7-8 min. Goda att servera med Brysselkål och rostade hasselnötter, recept hittar du här på coop.se

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Köttbullar i baconknyten

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g blandfärs eller lammfärs
  • 0.75 dl fiberhavregryn
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • smör och olja, till stekning

Julköttbullar - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (24 betyg)

Kryddiga köttbullar smaksatta med kanel och kryddpeppar. Recept av Lotta Lundgren. Tips - går bra att förbereda och frysa in.

Tillagningstid: 20 min
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda havregryn, mjölk, potatismjöl och ägg. Stek löken i smör på medelvärme tills den mjuknar. Blanda lök, färs, salt och kryddor med havregrynsblandningen.
  2. Forma färsen till köttbullar och stek runt om i smör och olja på medelvärme i 7-8 min. Goda att servera med Brysselkål och rostade hasselnötter, recept hittar du här på coop.se

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Julglaserade revbensspjäll

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Köttbullar i baconknyten

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)