Julköttbullar av Niklas Ekstedt

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Mörk sirap, senap och kryddpeppar ger dessa julköttbullarna karaktär. Imponera med Niklas Ekstedts julköttbullar på årets julbord!

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 500 g blandfärs
  • 0.75 dl ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl mjölk
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 ägg
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk grovkornig senap
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk krossade kryddpepparkorn
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, vatten, mjölk och salt i en bunke och låt svälla 10 min.
  2. Stek löken mjuk i smör utan att den tar färg. Blanda ner färs, lök och resten av ingredienserna i ströbrödet.
  3. Forma till bollar och stek i smör på medelhög värme tills de är genomstekta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Chilibiff-wrap

(3)

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Julglaserade revbensspjäll

(11)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g blandfärs
  • 0.75 dl ströbröd
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl mjölk
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 1 ägg
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk grovkornig senap
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 0.5 tsk krossade kryddpepparkorn
  • smör, till stekning

Julköttbullar av Niklas Ekstedt

Betyg (1-5):
4.75 (4 betyg)

Mörk sirap, senap och kryddpeppar ger dessa julköttbullarna karaktär. Imponera med Niklas Ekstedts julköttbullar på årets julbord!

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, vatten, mjölk och salt i en bunke och låt svälla 10 min.
  2. Stek löken mjuk i smör utan att den tar färg. Blanda ner färs, lök och resten av ingredienserna i ströbrödet.
  3. Forma till bollar och stek i smör på medelhög värme tills de är genomstekta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Chilibiff-wrap

(3)

Köttbullar med parmaskinka

(0)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Julglaserade revbensspjäll

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies