För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Julknäckebröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg (1-5):
3.39 (18 betyg)

Gott med ett hembakt knäcke på julbordet. Recept av Lotta Lundgren. Tips, baka innan och förvara i en lufttät burk.

Tillagningstid: 45 min + 1 tim i kyl
Ugnstemperatur:225º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g jäst
  • 3 dl filmjölk, kall
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk rapsolja
  • 3 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 5.5 dl rågsikt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp med lite av filmjölken. Tillsätt resten av filen och övriga ingredienser och knåda till en fast deg. Täck med plastfolie och låt vila i kylen 1 tim.
  2. Dela degen i 16 bitar och rulla varje bit till en rund boll. Kavla ut så tunt det går till en rund kaka på mjölat bakbord.
  3. Skär ut ett hål i mitten med hjälp av t ex ett litet snapsglas. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel. Grädda bröden mitt i ugnen ca 6 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2018-12-18

Hej Maria! Det bör gå bra, men vi har inte provbakat med finmalet rågmjöl. Lycka till med julbaket! /Elsa, webbredaktör

Maria

2018-12-12

Funkar det med finmalet rågmjöl också, eller måste man ha grovmalen?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(9)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(21)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(8)

Surkål - Lotta Lundgren

(11)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(28)

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(14)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(7)

Baguette med yoghurt

(25)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 3 dl filmjölk, kall
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk rapsolja
  • 3 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 5.5 dl rågsikt

Julknäckebröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg (1-5):
3.39 (18 betyg)

Gott med ett hembakt knäcke på julbordet. Recept av Lotta Lundgren. Tips, baka innan och förvara i en lufttät burk.

Tillagningstid: 45 min + 1 tim i kyl
Ugnstemperatur:225º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp med lite av filmjölken. Tillsätt resten av filen och övriga ingredienser och knåda till en fast deg. Täck med plastfolie och låt vila i kylen 1 tim.
  2. Dela degen i 16 bitar och rulla varje bit till en rund boll. Kavla ut så tunt det går till en rund kaka på mjölat bakbord.
  3. Skär ut ett hål i mitten med hjälp av t ex ett litet snapsglas. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel. Grädda bröden mitt i ugnen ca 6 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2018-12-18

Hej Maria! Det bör gå bra, men vi har inte provbakat med finmalet rågmjöl. Lycka till med julbaket! /Elsa, webbredaktör

Maria

2018-12-12

Funkar det med finmalet rågmjöl också, eller måste man ha grovmalen?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(9)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(21)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(8)

Surkål - Lotta Lundgren

(11)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(28)

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(14)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(7)

Baguette med yoghurt

(25)