Julknäckebröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg (1-5):
3.71 (14 betyg)

Gott med ett hembakt knäcke på julbordet. Recept av Lotta Lundgren. Tips, baka innan och förvara i en lufttät burk.

Tillagningstid: 45 min + 1 tim i kyl
Ugnstemperatur:225º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 25 g jäst
  • 3 dl filmjölk, kall
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk rapsolja
  • 3 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 5.5 dl rågsikt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp med lite av filmjölken. Tillsätt resten av filen och övriga ingredienser och knåda till en fast deg. Täck med plastfolie och låt vila i kylen 1 tim.
  2. Dela degen i 16 bitar och rulla varje bit till en rund boll. Kavla ut så tunt det går till en rund kaka på mjölat bakbord.
  3. Skär ut ett hål i mitten med hjälp av t ex ett litet snapsglas. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel. Grädda bröden mitt i ugnen ca 6 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-18

Hej Maria! Det bör gå bra, men vi har inte provbakat med finmalet rågmjöl. Lycka till med julbaket! /Elsa, webbredaktör

Maria

2018-12-12

Funkar det med finmalet rågmjöl också, eller måste man ha grovmalen?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(7)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(15)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(6)

Lotta Lundgren - Hemgjord surkål

(8)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(13)

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(6)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 25 g jäst
  • 3 dl filmjölk, kall
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 msk rapsolja
  • 3 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 5.5 dl rågsikt

Julknäckebröd - Lotta Lundgrens recept

Betyg (1-5):
3.71 (14 betyg)

Gott med ett hembakt knäcke på julbordet. Recept av Lotta Lundgren. Tips, baka innan och förvara i en lufttät burk.

Tillagningstid: 45 min + 1 tim i kyl
Ugnstemperatur:225º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp med lite av filmjölken. Tillsätt resten av filen och övriga ingredienser och knåda till en fast deg. Täck med plastfolie och låt vila i kylen 1 tim.
  2. Dela degen i 16 bitar och rulla varje bit till en rund boll. Kavla ut så tunt det går till en rund kaka på mjölat bakbord.
  3. Skär ut ett hål i mitten med hjälp av t ex ett litet snapsglas. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel. Grädda bröden mitt i ugnen ca 6 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-18

Hej Maria! Det bör gå bra, men vi har inte provbakat med finmalet rågmjöl. Lycka till med julbaket! /Elsa, webbredaktör

Maria

2018-12-12

Funkar det med finmalet rågmjöl också, eller måste man ha grovmalen?

Liknande recept

Lotta Lundgren - Kanderade äpplen

(7)

Lotta Lundgren - Julköttbullar

(15)

Lotta Lundgren - Inkokta päron

(6)

Lotta Lundgren - Hemgjord surkål

(8)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(13)

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(6)

Lotta Lundgren - Mandelmusslor på rostad mandel

(6)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies