För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Julgnocchi

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Grönspräcklig och muskotdoftande decemberpasta.

Tillagningstid: 1 timme 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g ansad, förvälld och hackad grönkål
  • 50 g smör
  • 1 finhackad lök
  • 250 g ricotta
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg endast gulan
  • 0.5 tsk muskotnöt
  • 150 g riven parmesanost

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Stek löken gyllenbrun. Tillsätt grönkålen och fräs i ca 5 minuter. Lägg löken och grönkålen i en skål och låt svalna. Blanda ner ricottaost och mjöl. Tillsätt äggulor, muskot och den rivna osten. Blanda väl. Smaka av med salt. Ställ smeten i kylen 1-2 timmar.
  2. Forma smeten till små bollar. Koka upp vatten i en kastrull och koka några bollar åt gången. Låt bollarna flyta upp och koka någon minut. Tag upp dem och håll dem varma tills de ska ätas.
  3. Servera med hyvlad parmesanost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tortellinigratäng med ostsås

(12)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Spaghetti med tomat och fetaost

(12)

Kycklingpasta med salvia

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Enkel pastasallad med halloumi

(22)

Tomatsoppa med fetaost

(27)

Zucchinigratäng med korv

(18)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g ansad, förvälld och hackad grönkål
  • 50 g smör
  • 1 finhackad lök
  • 250 g ricotta
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg endast gulan
  • 0.5 tsk muskotnöt
  • 150 g riven parmesanost

Julgnocchi

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Grönspräcklig och muskotdoftande decemberpasta.

Tillagningstid: 1 timme 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Stek löken gyllenbrun. Tillsätt grönkålen och fräs i ca 5 minuter. Lägg löken och grönkålen i en skål och låt svalna. Blanda ner ricottaost och mjöl. Tillsätt äggulor, muskot och den rivna osten. Blanda väl. Smaka av med salt. Ställ smeten i kylen 1-2 timmar.
  2. Forma smeten till små bollar. Koka upp vatten i en kastrull och koka några bollar åt gången. Låt bollarna flyta upp och koka någon minut. Tag upp dem och håll dem varma tills de ska ätas.
  3. Servera med hyvlad parmesanost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tortellinigratäng med ostsås

(12)

Grillad kyckling med parmesankräm

(3)

Spaghetti med tomat och fetaost

(12)

Kycklingpasta med salvia

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Enkel pastasallad med halloumi

(22)

Tomatsoppa med fetaost

(27)

Zucchinigratäng med korv

(18)