Jordnöts- och chokladkaka med kokosglasyr
  • Tid 15 min + ca 17 min i ugn
  • Ugn 175º

Jordnöts- och chokladkaka med kokosglasyr

2 (2 betyg)

Mjuk chokladkaka med jordnötssmör toppad med kokosglasyr. Perfekt till adventsfikat.

  • Tillagningstid 15 min + ca 17 min i ugn
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

18 bitar
  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 340 g jordnötssmör
  • 0.5 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g chokladknappar, mörka
Kokosglasyr
  • 2 dl kokosflingor (+ 2 msk till toppingen)
  • 75 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Olja och bröa en liten ugnsform, 20x30 cm. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp, tillsätt jordnötssmör och mjölk. Blanda de torra ingredienserna med chokladknapparna.

  2. 2

    Rör ner blandningen i äggvispet. Häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 17 min.

Kokosglasyr:

  1. 1

    Rosta kokosflingorna i torr stekpanna till fin färg. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till glasyren och rör om till en jämn smet. Bred direkt ut över kakan och toppa med kokosflingor.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar