
Jordnöts- och chokladkaka med kokosglasyr
Betyg (1-5):
Mjuk chokladkaka med jordnötssmör toppad med kokosglasyr. Perfekt till adventsfikat.
Tillagningstid: 15 min + ca 17 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
18 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (14)
- 3 ägg
- 2.5 dl strösocker
- 340 g jordnötssmör
- 0.5 dl mjölk
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 50 g chokladknappar, mörka
- Kokosglasyr
- 2 dl kokosflingor (+ 2 msk till toppingen)
- 75 g smör
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 dl ljus sirap
- 1.5 msk vetemjöl
- 1.5 msk mjölk
Gör så här
- Olja och bröa en liten ugnsform, 20x30 cm. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp, tillsätt jordnötssmör och mjölk. Blanda de torra ingredienserna med chokladknapparna.
- Rör ner blandningen i äggvispet. Häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 17 min.
Kokosglasyr:
- Rosta kokosflingorna i torr stekpanna till fin färg. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till glasyren och rör om till en jämn smet. Bred direkt ut över kakan och toppa med kokosflingor.
Liknande recept
Jordnöts- och chokladkaka med kokosglasyr
Betyg (1-5):
Mjuk chokladkaka med jordnötssmör toppad med kokosglasyr. Perfekt till adventsfikat.
Tillagningstid: 15 min + ca 17 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
18 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Olja och bröa en liten ugnsform, 20x30 cm. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp, tillsätt jordnötssmör och mjölk. Blanda de torra ingredienserna med chokladknapparna.
- Rör ner blandningen i äggvispet. Häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 17 min.
Kokosglasyr:
- Rosta kokosflingorna i torr stekpanna till fin färg. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till glasyren och rör om till en jämn smet. Bred direkt ut över kakan och toppa med kokosflingor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!