Jordnöts- och chokladkaka med kokosglasyr

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Mjuk chokladkaka med jordnötssmör toppad med kokosglasyr. Perfekt till adventsfikat.

Tillagningstid: 15 min + ca 17 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
18 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 340 g jordnötssmör
  • 0.5 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g chokladknappar, mörka
  • Kokosglasyr
  • 2 dl kokosflingor (+ 2 msk till toppingen)
  • 75 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk

Gör så här

  1. Olja och bröa en liten ugnsform, 20x30 cm. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp, tillsätt jordnötssmör och mjölk. Blanda de torra ingredienserna med chokladknapparna.
  2. Rör ner blandningen i äggvispet. Häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 17 min.

Kokosglasyr:

  1. Rosta kokosflingorna i torr stekpanna till fin färg. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till glasyren och rör om till en jämn smet. Bred direkt ut över kakan och toppa med kokosflingor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nötmarängtårta - Coop

(46)

Sommartårta med lemon curd-grädde och mandelkaka - Coop

(16)

Saffransbrownie med vit choklad - Coop

(27)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Gratinerade aprikoser - Coop

(0)

Nutella-kladdkaka - Coop

(46)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter - Coop

(3)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass - Coop

(4)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 340 g jordnötssmör
  • 0.5 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g chokladknappar, mörka
  • Kokosglasyr
  • 2 dl kokosflingor (+ 2 msk till toppingen)
  • 75 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk

Jordnöts- och chokladkaka med kokosglasyr

Betyg (1-5):
2.33 (3 betyg)

Mjuk chokladkaka med jordnötssmör toppad med kokosglasyr. Perfekt till adventsfikat.

Tillagningstid: 15 min + ca 17 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
18 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Olja och bröa en liten ugnsform, 20x30 cm. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp, tillsätt jordnötssmör och mjölk. Blanda de torra ingredienserna med chokladknapparna.
  2. Rör ner blandningen i äggvispet. Häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 17 min.

Kokosglasyr:

  1. Rosta kokosflingorna i torr stekpanna till fin färg. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till glasyren och rör om till en jämn smet. Bred direkt ut över kakan och toppa med kokosflingor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nötmarängtårta - Coop

(46)

Sommartårta med lemon curd-grädde och mandelkaka - Coop

(16)

Saffransbrownie med vit choklad - Coop

(27)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Gratinerade aprikoser - Coop

(0)

Nutella-kladdkaka - Coop

(46)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter - Coop

(3)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass - Coop

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies