Jordnöts- och chokladkaka med kokosglasyr

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.33 (3 betyg)

Mjuk chokladkaka med jordnötssmör toppad med kokosglasyr. Perfekt till adventsfikat.

Tillagningstid: 15 min + ca 17 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
18 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 340 g jordnötssmör
  • 0.5 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g chokladknappar, mörka
  • Kokosglasyr
  • 2 dl kokosflingor (+ 2 msk till toppingen)
  • 75 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk

Gör så här

  1. Olja och bröa en liten ugnsform, 20x30 cm. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp, tillsätt jordnötssmör och mjölk. Blanda de torra ingredienserna med chokladknapparna.
  2. Rör ner blandningen i äggvispet. Häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 17 min.

Kokosglasyr:

  1. Rosta kokosflingorna i torr stekpanna till fin färg. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till glasyren och rör om till en jämn smet. Bred direkt ut över kakan och toppa med kokosflingor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rocky Road

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Enkel jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Varm choklad med kanel och vanilj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 340 g jordnötssmör
  • 0.5 dl mjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g chokladknappar, mörka
  • Kokosglasyr
  • 2 dl kokosflingor (+ 2 msk till toppingen)
  • 75 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk

Jordnöts- och chokladkaka med kokosglasyr

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.33 (3 betyg)

Mjuk chokladkaka med jordnötssmör toppad med kokosglasyr. Perfekt till adventsfikat.

Tillagningstid: 15 min + ca 17 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
18 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Olja och bröa en liten ugnsform, 20x30 cm. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp, tillsätt jordnötssmör och mjölk. Blanda de torra ingredienserna med chokladknapparna.
  2. Rör ner blandningen i äggvispet. Häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 17 min.

Kokosglasyr:

  1. Rosta kokosflingorna i torr stekpanna till fin färg. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna till glasyren och rör om till en jämn smet. Bred direkt ut över kakan och toppa med kokosflingor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rocky Road

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Enkel jordgubbstårta

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Varm choklad med kanel och vanilj

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)