Jordgubbstårta med nötter och lemoncurd

Betyg (1-5):
3.74 (27 betyg)

Somrigare tårta får man leta efter! Luftiga bottnar, fluffig vispgrädde, sötsyrlig lemoncurd och rejält med solmogna jordgubbar. De honungsrostade nötterna är kronan på verket

Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 2 msk smör (till formen)
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning och topping:
  • 150 g hasselnötter
  • 2 msk flytande honung
  • 320 g lemon curd (1 burk)
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 liter jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och strö kokosflingor i en form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker till vitt fluff, ca 10 min. Blanda mjölsorterna med bakpulver. Vänd ner i äggvispet. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna

Fyllning och topping:

  1. Rosta hasselnötterna i en stekpanna tills skalet börjar lossna. Passa så de inte blir brända. Häll nötterna i ett durkslag och skaka bort skalflagorna. Lägg nötterna i pannan igen. Tillsätt honung. Rosta nötterna gyllene. Sprid ut på ett bakplåtspapper. Låt kallna.
  2. Vispa grädden fluffig. Dela kakan i två bottnar. Lägg undan 2 msk lemoncurd till garnering. Bred hälften av återstående curd på ena bottnen och täck med jordgubbar skurna i tunna skivor. Bred lite av grädden ovanpå. Lägg på den andra bottnen.
  3. Blanda resten av lemoncurden med resten av grädden och täck tårtan med lemoncurdgrädden. Toppa med ansade, delade jordgubbar. Smält lemoncurd några sekunder i mikro. Ringla den över. Krossa nötterna grovt och klä kanterna med nötkrosset.

Tips

Om det finns mycket jordgubbar är det trevligt att servera extra bär i en skål vid sidan om.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



annelie olsson

2014-06-24

godaste tårtan jag har ätit plus 20 till som tyckte det i midsommras

Annika

2014-06-21

Bra recept på glutenfri tårtbotten. God och enkel att göra. Jag hade dock bara kakan inne i ugnen i ca 20 minuter.

M a n g i a r e

2014-06-20

jättegod o enkel att baka. Glad för goda glutenfria recept. se min skapelse på www.facebook.com/www.mangiare.bloggplatsen.se

13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 msk smör (till formen)
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl hasselnötsmjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning och topping:
  • 150 g hasselnötter
  • 2 msk flytande honung
  • 320 g lemon curd (1 burk)
  • 5 dl vispgrädde
  • 0.5 liter jordgubbar

Jordgubbstårta med nötter och lemoncurd

Betyg (1-5):
3.74 (27 betyg)

Somrigare tårta får man leta efter! Luftiga bottnar, fluffig vispgrädde, sötsyrlig lemoncurd och rejält med solmogna jordgubbar. De honungsrostade nötterna är kronan på verket

Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och strö kokosflingor i en form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker till vitt fluff, ca 10 min. Blanda mjölsorterna med bakpulver. Vänd ner i äggvispet. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna

Fyllning och topping:

  1. Rosta hasselnötterna i en stekpanna tills skalet börjar lossna. Passa så de inte blir brända. Häll nötterna i ett durkslag och skaka bort skalflagorna. Lägg nötterna i pannan igen. Tillsätt honung. Rosta nötterna gyllene. Sprid ut på ett bakplåtspapper. Låt kallna.
  2. Vispa grädden fluffig. Dela kakan i två bottnar. Lägg undan 2 msk lemoncurd till garnering. Bred hälften av återstående curd på ena bottnen och täck med jordgubbar skurna i tunna skivor. Bred lite av grädden ovanpå. Lägg på den andra bottnen.
  3. Blanda resten av lemoncurden med resten av grädden och täck tårtan med lemoncurdgrädden. Toppa med ansade, delade jordgubbar. Smält lemoncurd några sekunder i mikro. Ringla den över. Krossa nötterna grovt och klä kanterna med nötkrosset.

Tips

Om det finns mycket jordgubbar är det trevligt att servera extra bär i en skål vid sidan om.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



annelie olsson

2014-06-24

godaste tårtan jag har ätit plus 20 till som tyckte det i midsommras

Annika

2014-06-21

Bra recept på glutenfri tårtbotten. God och enkel att göra. Jag hade dock bara kakan inne i ugnen i ca 20 minuter.

M a n g i a r e

2014-06-20

jättegod o enkel att baka. Glad för goda glutenfria recept. se min skapelse på www.facebook.com/www.mangiare.bloggplatsen.se

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies