Nu visas utbudet för Stockholm. Se sortimentet för din leveransadress:
I dagsläget levererar vi inte till ditt valda postnummer. Däremot kan du köpa våra färdigpackade matkassar.
Tårtan bygger på en fluffig frasig flädermarängsbotten, god att äta direkt när crème fraichetoppingen och jordgubbarna just klickats på. Men också fantastisk senare på kvällen eller dagen efter då marängen segat till sig.
Tillagningstid: 2,5 timmar
Koka flädersaft och socker till en simmig konsistens (sirap). Vispa äggvitorna och häll ner fläder- och socker-sirapen i en fin stråle under vispningen. Vispa till ett fast vitt skum. Bred ut i en hög och jämn cirkel på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 2 timmar och låt sedan bottnen kallna på plåten. Riv mandelmassan och strö ett jämnt lager över marängbottnen.
Vispa crème fraiche tills den blir fast och blanda ner vaniljsockret och vaniljfröna. Bred ett tjockt lager crème fraiche över mandelmassan och garnera med jordgubbarna.
Logga in för att skriva en kommentar
Mums! Min botten blev också mjuk, men det var bara gott.
Bottnen blev mjuk och inte krispig tyvärr.
Toppengod tårta som jag gör om till små bakelser i stället, Blir ca 20 st små.