Jamaican jerk tacos
  • Tid 30 min

Jamaican jerk tacos

4.33 (6 betyg)

Små smakrika tacos med kyckling och grönsaker. Kryddblandningen från Jamaica har smak av kryddpeppar som ju är en av julens kryddor. Så här har vi alltså den perfekta jultacon!

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk neutral olja
  • 25 g Jamaican jerk spices
  • 200 g Taco mex mix, Hackat & klart (färdig grönsaksmix)
  • 1 tsk neutral olja
  • 0.5 tsk flingsalt
Till servering:
  • 100 g rödkål
  • 2 ätmogna avokador
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt
Till servering
  • mangosås
  • gräddfil
  • färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin färg. Tillsätt kryddmixen och stek tills kycklingen är genomstekt. Lägg åt sidan och täck med lock. Hetta upp stekpannan igen och stek grönsaksmixen ca 4 min på medelvärme i olja och salt.

  2. 2

    Skär rödkålen tunt, gärna med mandolin. Mosa avokadon och smaksätt med lime och lite salt. Värm bröden i torr stekpanna och servera med kyckling, grönsaksmix, rödkål, avokado, mangosås, gräddfil och koriander.

Servering

Gott med extra lime till.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maria

    Supergott!