Jaktkojans viltgryta
  • Tid 150 min

Jaktkojans viltgryta

3.29 (7 betyg)

Mustig mat av mustig man ... Per Morberg har jagat och slänger ner lite kött i grytan.

  • Tillagningstid 150 min
  • Ingredienser 21

Ingredienser

6 portioner
  • 700 g grytbitar av hjort, älg eller vildsvin
  • 3 msk olja
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 gula lökar i ringar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 urkärnad och finhackad chili
  • 3 dl rött vin
  • 4 lagerblad
  • 5 enbär
  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk råsocker
  • 4 dl vatten
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 350 g skalad potatis i bitar
  • 2 skivade morötter
  • 2 gula paprikor i bitar
  • 200 g rotselleri i bitar
  • salt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär köttet i tvåcentimeterskuber. Bryn runt om i smör i en stekgryta, gärna tillsammans med några grytben.

  2. 2

    Tillsätt buljongtärningar, lök, vitlök, chili, vin, lagerblad, enbär, krossade tomater, tomatpuré och socker. Häll på vatten så att det täcker, salta och peppra.

  3. 3

    Rör om och låt småkoka under lock 1 1/2-2 timmar eller tills köttet är mört.

  4. 4

    Tillsätt potatis, morötter, paprika och rotselleri och koka i ytterligare 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med bröd.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar