Jaktkojans viltgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (14 betyg)

Mustig mat av mustig man ... Per Morberg har jagat och slänger ner lite kött i grytan.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g grytbitar av hjort, älg eller vildsvin
  • 3 msk olja
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 gula lökar i ringar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 urkärnad och finhackad chili
  • 3 dl rött vin
  • 4 lagerblad
  • 5 enbär
  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk råsocker
  • 4 dl vatten
  • nymalen svartpeppar
  • 350 g skalad potatis i bitar
  • 2 skivade morötter
  • 2 gula paprikor i bitar
  • 200 g rotselleri i bitar
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skär köttet i tvåcentimeterskuber. Bryn runt om i smör i en stekgryta, gärna tillsammans med några grytben.
  2. Tillsätt buljongtärningar, lök, vitlök, chili, vin, lagerblad, enbär, krossade tomater, tomatpuré och socker. Häll på vatten så att det täcker, salta och peppra.
  3. Rör om och låt småkoka under lock 1 1/2-2 timmar eller tills köttet är mört.
  4. Tillsätt potatis, morötter, paprika och rotselleri och koka i ytterligare 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2019-01-24

En stående favorit! Så smidigt med allt i en gryta.

Liknande recept

Spara recept

Köttbullar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 700 g grytbitar av hjort, älg eller vildsvin
  • 3 msk olja
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 gula lökar i ringar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 urkärnad och finhackad chili
  • 3 dl rött vin
  • 4 lagerblad
  • 5 enbär
  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk råsocker
  • 4 dl vatten
  • nymalen svartpeppar
  • 350 g skalad potatis i bitar
  • 2 skivade morötter
  • 2 gula paprikor i bitar
  • 200 g rotselleri i bitar
  • svartpeppar
  • salt

Jaktkojans viltgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (14 betyg)

Mustig mat av mustig man ... Per Morberg har jagat och slänger ner lite kött i grytan.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i tvåcentimeterskuber. Bryn runt om i smör i en stekgryta, gärna tillsammans med några grytben.
  2. Tillsätt buljongtärningar, lök, vitlök, chili, vin, lagerblad, enbär, krossade tomater, tomatpuré och socker. Häll på vatten så att det täcker, salta och peppra.
  3. Rör om och låt småkoka under lock 1 1/2-2 timmar eller tills köttet är mört.
  4. Tillsätt potatis, morötter, paprika och rotselleri och koka i ytterligare 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2019-01-24

En stående favorit! Så smidigt med allt i en gryta.

Liknande recept

Spara recept

Köttbullar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Köttfärspirog

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)