För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Jaktkojans viltgryta

Betyg (1-5):
3.4 (10 betyg)

Mustig mat av mustig man ... Per Morberg har jagat och slänger ner lite kött i grytan.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 700 g grytbitar av hjort, älg eller vildsvin
  • 3 msk olja
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 gula lökar i ringar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 urkärnad och finhackad chili
  • 3 dl rött vin
  • 4 lagerblad
  • 5 enbär
  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk råsocker
  • 4 dl vatten
  • nymalen svartpeppar
  • 350 g skalad potatis i bitar
  • 2 skivade morötter
  • 2 gula paprikor i bitar
  • 200 g rotselleri i bitar
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skär köttet i tvåcentimeterskuber. Bryn runt om i smör i en stekgryta, gärna tillsammans med några grytben.
  2. Tillsätt buljongtärningar, lök, vitlök, chili, vin, lagerblad, enbär, krossade tomater, tomatpuré och socker. Häll på vatten så att det täcker, salta och peppra.
  3. Rör om och låt småkoka under lock 1 1/2-2 timmar eller tills köttet är mört.
  4. Tillsätt potatis, morötter, paprika och rotselleri och koka i ytterligare 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2019-01-24

En stående favorit! Så smidigt med allt i en gryta.

Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(8)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(3)

Köttbullar i baconknyten

(17)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Köttbullar med parmaskinka

(0)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 700 g grytbitar av hjort, älg eller vildsvin
  • 3 msk olja
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 gula lökar i ringar
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 urkärnad och finhackad chili
  • 3 dl rött vin
  • 4 lagerblad
  • 5 enbär
  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk råsocker
  • 4 dl vatten
  • nymalen svartpeppar
  • 350 g skalad potatis i bitar
  • 2 skivade morötter
  • 2 gula paprikor i bitar
  • 200 g rotselleri i bitar
  • svartpeppar
  • salt

Jaktkojans viltgryta

Betyg (1-5):
3.4 (10 betyg)

Mustig mat av mustig man ... Per Morberg har jagat och slänger ner lite kött i grytan.

Tillagningstid: 2 timmar 30 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär köttet i tvåcentimeterskuber. Bryn runt om i smör i en stekgryta, gärna tillsammans med några grytben.
  2. Tillsätt buljongtärningar, lök, vitlök, chili, vin, lagerblad, enbär, krossade tomater, tomatpuré och socker. Häll på vatten så att det täcker, salta och peppra.
  3. Rör om och låt småkoka under lock 1 1/2-2 timmar eller tills köttet är mört.
  4. Tillsätt potatis, morötter, paprika och rotselleri och koka i ytterligare 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2019-01-24

En stående favorit! Så smidigt med allt i en gryta.

Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(8)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(3)

Köttbullar i baconknyten

(17)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Köttbullar med parmaskinka

(0)