Italiensk fiskgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Snabblagad ugnsfisk med enkla italienska smaker av tomat och oliver. Så god variation på den klassiska fiskgratängen.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 400 g alaska pollock
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl urkärnade kalamataoliver
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)

Gör så här

  1. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Vänd runt med hälften av oljan och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Lägg fiskbitarna i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Blanda krossade tomater med oliver, vitlök, resten av olivoljan, chiliflakes och citronskal.
  3. Häll tomatsåsen över fisken så den täcks helt. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min. Servera med klyftpotatisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 400 g alaska pollock
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl urkärnade kalamataoliver
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)

Italiensk fiskgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Snabblagad ugnsfisk med enkla italienska smaker av tomat och oliver. Så god variation på den klassiska fiskgratängen.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Vänd runt med hälften av oljan och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  2. Lägg fiskbitarna i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Blanda krossade tomater med oliver, vitlök, resten av olivoljan, chiliflakes och citronskal.
  3. Häll tomatsåsen över fisken så den täcks helt. Tillaga mitt i ugnen 15-20 min. Servera med klyftpotatisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)