Isfrappé och islatte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.19 (37 betyg)

Härligt svalkande alternativ till vanligt varmt kaffe.

Tillagningstid: 5 minuter
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Frappé:
  • 5 dl isbitar
  • 3 dl vatten
  • 3 msk snabbkaffepulver
  • 3 msk kondenserad mjölk
  • Smaksättning:
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Islatte:
  • 5 dl isbitar
  • 2 dubbla espresso
  • 3 dl mjölk, barista- eller latte art-mjölk
  • Smaksättning till islatte:
  • 4 msk nötcreme
  • 2 baileys eller 2 msk flytande honung
  • Ev garnering:
  • kakao
  • choklad, hackad

Gör så här

Frappé

  1. Lägg isbitarna i en mixer. Tillsätt vatten, snabbkaffepulver och kondenserad mjölk. Smaksätt med vaniljpulver och mixa ordentligt, minst 30 sekunder så att kaffepulvret hinner smälta och isen mixas sönder.

Islatte

  1. Lägg isbitarna i en mixer. Tillsätt espressokaffe, mjölk och nötcreme. Tillsätt Baileys eller honung och mixa ordentligt, minst 30 sekunder så att isen mixas sönder.
  2. Häll upp i höga glas. Dekorera eventuellt med kakao eller hackad choklad. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



stephanie

2013-05-29

bra

Liknande recept

Spara recept

Croissanter

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Islatte

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Yoghurt med björnbär och havtorn

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Nässelscones

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Semlor med hemgjord mandelmassa

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Syrliga scones med hallon

Betyg
Betyg
(11)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Frappé:
  • 5 dl isbitar
  • 3 dl vatten
  • 3 msk snabbkaffepulver
  • 3 msk kondenserad mjölk
  • Smaksättning:
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Islatte:
  • 5 dl isbitar
  • 2 dubbla espresso
  • 3 dl mjölk, barista- eller latte art-mjölk
  • Smaksättning till islatte:
  • 4 msk nötcreme
  • 2 baileys eller 2 msk flytande honung
  • Ev garnering:
  • kakao
  • choklad, hackad

Isfrappé och islatte

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.19 (37 betyg)

Härligt svalkande alternativ till vanligt varmt kaffe.

Tillagningstid: 5 minuter
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Frappé

  1. Lägg isbitarna i en mixer. Tillsätt vatten, snabbkaffepulver och kondenserad mjölk. Smaksätt med vaniljpulver och mixa ordentligt, minst 30 sekunder så att kaffepulvret hinner smälta och isen mixas sönder.

Islatte

  1. Lägg isbitarna i en mixer. Tillsätt espressokaffe, mjölk och nötcreme. Tillsätt Baileys eller honung och mixa ordentligt, minst 30 sekunder så att isen mixas sönder.
  2. Häll upp i höga glas. Dekorera eventuellt med kakao eller hackad choklad. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



stephanie

2013-05-29

bra

Liknande recept

Spara recept

Croissanter

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Islatte

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Scones med yoghurt

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Yoghurt med björnbär och havtorn

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Nässelscones

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Semlor med hemgjord mandelmassa

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Syrliga scones med hallon

Betyg
Betyg
(11)