Ischokladkaka - Radiokaka

Betyg (1-5):
3.24 (55 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 250 g kokosfett
  • 2 ägg
  • 3 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 7 digestivekex eller mariekex

Gör så här

  1. Låt kokosfettet sakta smälta på svag värme och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker mycket posöst. Tillsätt kakaopulvret. Rör ner det ljumna fettet i en fin stråle. Är fettet för varmt kan smeten skära sig.
  2. Klä en avlång bakform med smörgåspapper. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva sedan kex och smet. Översta lagret ska vara chokladsmet.
  3. Låt formen stå i kylskåpet, så att smeten får stelna, gärna till nästa dag. Förvara kakan kallt, ta fram och skär den i skivor när den ska serveras.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sörine

2015-04-21

Precis som en god gammaldags radiokaka ska vara. Tog en med till boendet där mormor bor - vilka minnen som kom fram hos de äldre. Alla kunne berätta precis vilken temperatur kokosfettet skulle ha. Kakan gick åt :)

Birgitta

2014-07-16

Vilken besvikelse! Ska definitivt göras på blockchokald. Får endast en stjärna.

Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Lussebullar med kvarg

(115)

Cecilias kladdkaka

(5)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(14)

Saffranspannkaka

(12)

Gammaldags vaniljglass

(18)

Niklas Saffranspannkaka

(10)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 250 g kokosfett
  • 2 ägg
  • 3 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 7 digestivekex eller mariekex

Ischokladkaka - Radiokaka

Betyg (1-5):
3.24 (55 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt kokosfettet sakta smälta på svag värme och ställ det åt sidan. Vispa ägg och socker mycket posöst. Tillsätt kakaopulvret. Rör ner det ljumna fettet i en fin stråle. Är fettet för varmt kan smeten skära sig.
  2. Klä en avlång bakform med smörgåspapper. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva sedan kex och smet. Översta lagret ska vara chokladsmet.
  3. Låt formen stå i kylskåpet, så att smeten får stelna, gärna till nästa dag. Förvara kakan kallt, ta fram och skär den i skivor när den ska serveras.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sörine

2015-04-21

Precis som en god gammaldags radiokaka ska vara. Tog en med till boendet där mormor bor - vilka minnen som kom fram hos de äldre. Alla kunne berätta precis vilken temperatur kokosfettet skulle ha. Kakan gick åt :)

Birgitta

2014-07-16

Vilken besvikelse! Ska definitivt göras på blockchokald. Får endast en stjärna.

Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Lussebullar med kvarg

(115)

Cecilias kladdkaka

(5)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(14)

Saffranspannkaka

(12)

Gammaldags vaniljglass

(18)

Niklas Saffranspannkaka

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies