Inlagd sill med hetta
Inlagd sill med hetta
  • Tid 40 min + 1-2 dygn i kylskåp

Inlagd sill med hetta

3.35 (20 betyg)

Ge den inlagda sillen en smak av Asien genom att krydda den med chili, citrongräs och koriander.

  • Tillagningstid 40 min + 1-2 dygn i kylskåp
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %) (12%)
  • 2 dl socker
  • 1 tunt skivad vitlöksklyfta
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 420 g skivad sköljd färdig inläggningssill urvattnad (i burk)
  • 1 skivad röd chili med kärnor
  • 0.5 dl tunt skivad färsk ingefära
  • 1 skivat citrongräs
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp ättiksprit, socker, vitlöksskivor och vatten. Tillsätt koriandern och låt svalna i kylskåp.

  2. 2

    Varva sill, chili, ingefära och citrongräs i en burk och slå på den kalla lagen.

  3. 3

    Låt dra i kylskåp 1–2 dagar innan servering. Håller cirka en vecka i kylskåp.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lotta

    Mycket god och uppskattad sill. Jag bytte citrongräs mot tunna skivor citronskal. funkade också bra.