Ines chokladpraliner med kardemumma
 • Tid 30 min + tid att stelna

Ines chokladpraliner med kardemumma

0 (0 betyg)

Mycket enklare än de ser ut! Det är min dotter, som är 10 år, som har lärt mig hur man gör. Och de är jättegoda! /Sara Begner

 • Tillagningstid 30 min + tid att stelna
 • Ingredienser 3

Ingredienser

14 stycken
 • 250 g mörk choklad
 • 0.5 dl vispgrädde
 • 0.5 tsk kardemummakärnor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

 1. 1

  Smält 100 g choklad i vattenbad eller i mikro. Pensla insidan av små silikonformar, t ex iskubsformar, (spar ca 1/3 av chokladen). Ställ in i kylen tills de stelnat, ca 15 min.

 2. 2

  Värm grädde med kardemumma utan att det kokar. Lägg i 150 g grovhackad choklad. Rör tills den smält.

 3. 3

  Fyll formarna med tryffelsmeten och ställ in i kylen att stelna igen.

 4. 4

  Pensla choklad ovanpå de fyllda formarna och låt stelna. Tryck ut pralinerna och förvara i kylen.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

 • Linn

  Innehållet kommer inte se ut som på bilden (där det mer ser ut som kola/fudge innuti). Innehållet är mer chokladtryffel-likt och till färgen lika mörkt som övrig choklad. Tänk på att använda en mörk choklad som du gillar att äta av som den är - det ska bli en pralin, så jag skulle inte välja "bakchoklad". De var lite struliga att få ihop. Hade underlättat om det stod med i receptet att låta tryffeln kallna helt innan den läggs i formarna, men gick ganska bra ändå. Tryffeln hade smält igenom överdraget på vissa och det märktes att överdraget smälte när fyllningen lades i. Så det är ett tips, att vänta till fyllningen kallnat helt. Skulle även ändra till nästa gång - att mortla kardemumman innan (det står inget om det i receptet heller, är det meningen att kärnorna ska användas hela?) Det gick förvånansvärt bra att pensla silikonformarna och få chokladen att fastna hela vägen upp. Dock väldigt mycket kladd och svårdiskat efteråt, samt mer chokladkladd när man skall ta ur hjärtana ur formen. (det skvätter choklad..). Kan tänka mig göra om dessa, och pröva använda olika kakao-% i fyllning resp överdrag.