Indisk tikka masala

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Krämig kryddig gryta med paneer (indisk ost), grädde och spenat. Recept ur kokboken: Prepp av Ylva Bergqvist

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 3 dl basmatiris
  • 1.5 dl naturella cashewnötter
  • 5 dl tomatsås (½ sats av receptet nedan)
  • 2 dl grädde
  • 400 g paneer, tärnad
  • 70 g babyspenat
  • salt
  • Indisk kryddmix
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk mald gurkmeja
  • 0.5 tsk kanel
  • Tomatsås
  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 0.5 dl olivolja
  • 800 g hela tomater (på burk)
  • 2 dl vatten
  • honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg nötterna i 5 dl kokhett vatten, låt stå minst 10 min och häll sedan av vattnet. Blanda ihop alla torra kryddor till kryddmixen.
  2. Rosta kryddmixen i torr panna under omrörning tills det doftar. Tillsätt tomatsås, grädde och nötter (spara några till servering) i pannan och låt koka ca 10 min. Mixa till en slät sås.
  3. Lägg i ost och spenat (spara några blad till servering). Späd såsen med vatten om den är för tjock. Smaka av med salt och servera när allt är varmt.
  4. Servera såsen med riset och garnera med resten av nötterna och spenaten.

Tomatsås

  1. Fräs vitlöken i olja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt tomater och vatten och låt sjuda tills såsen tjocknat och blivit blank, ca 40 min. Mosa tomaterna vartefter de mjuknar eller mixa såsen slät när såsen kokat klart. Smaka av med honung, salt och peppar.

Tips

Paneer kan bytas ut mot halloumi eller tofu.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-05

Hej Katrin! Precis som det står under "ingredienser": 5 dl tomatsås (½ sats av receptet nedan) Så det stämmer att du tar halva mängden av tomatsåsen :) Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Katrin

2019-09-02

I receptet i Mer smak ska bara halva satsen av tomatsås användas, vilken mängd är den riktiga?

Liknande recept

Sommarsallad med melon och mynta

(4)

Nötknyten

(0)

Barnens hemgjorda energi-bar

(2)

Hemavans äppelkaka

(151)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Grillade grönsaker med gremolatasmör och mandel

(6)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 3 dl basmatiris
  • 1.5 dl naturella cashewnötter
  • 5 dl tomatsås (½ sats av receptet nedan)
  • 2 dl grädde
  • 400 g paneer, tärnad
  • 70 g babyspenat
  • salt
  • Indisk kryddmix
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk mald gurkmeja
  • 0.5 tsk kanel
  • Tomatsås
  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 0.5 dl olivolja
  • 800 g hela tomater (på burk)
  • 2 dl vatten
  • honung
  • salt och svartpeppar

Indisk tikka masala

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Krämig kryddig gryta med paneer (indisk ost), grädde och spenat. Recept ur kokboken: Prepp av Ylva Bergqvist

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg nötterna i 5 dl kokhett vatten, låt stå minst 10 min och häll sedan av vattnet. Blanda ihop alla torra kryddor till kryddmixen.
  2. Rosta kryddmixen i torr panna under omrörning tills det doftar. Tillsätt tomatsås, grädde och nötter (spara några till servering) i pannan och låt koka ca 10 min. Mixa till en slät sås.
  3. Lägg i ost och spenat (spara några blad till servering). Späd såsen med vatten om den är för tjock. Smaka av med salt och servera när allt är varmt.
  4. Servera såsen med riset och garnera med resten av nötterna och spenaten.

Tomatsås

  1. Fräs vitlöken i olja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt tomater och vatten och låt sjuda tills såsen tjocknat och blivit blank, ca 40 min. Mosa tomaterna vartefter de mjuknar eller mixa såsen slät när såsen kokat klart. Smaka av med honung, salt och peppar.

Tips

Paneer kan bytas ut mot halloumi eller tofu.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-09-05

Hej Katrin! Precis som det står under "ingredienser": 5 dl tomatsås (½ sats av receptet nedan) Så det stämmer att du tar halva mängden av tomatsåsen :) Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Katrin

2019-09-02

I receptet i Mer smak ska bara halva satsen av tomatsås användas, vilken mängd är den riktiga?

Liknande recept

Sommarsallad med melon och mynta

(4)

Nötknyten

(0)

Barnens hemgjorda energi-bar

(2)

Hemavans äppelkaka

(151)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(19)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Grillade grönsaker med gremolatasmör och mandel

(6)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies