Indisk tikka masala

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (12 betyg)

Krämig kryddig gryta med paneer (indisk ost), grädde och spenat. Recept ur kokboken: Prepp av Ylva Bergqvist

Tillagningstid: 35 min + 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl basmatiris
  • 1.5 dl naturella cashewnötter
  • 5 dl tomatsås (½ sats av receptet nedan)
  • 2 dl grädde
  • 400 g paneer, tärnad
  • 70 g babyspenat
  • Indisk kryddmix
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk mald gurkmeja
  • 0.5 tsk kanel
  • Tomatsås
  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 0.5 dl olivolja
  • 800 g hela tomater (på burk)
  • 2 dl vatten
  • honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg nötterna i 5 dl kokhett vatten, låt stå minst 10 min och häll sedan av vattnet. Blanda ihop alla torra kryddor till kryddmixen.
  2. Rosta kryddmixen i torr panna under omrörning tills det doftar. Tillsätt tomatsås, grädde och nötter (spara några till servering) i pannan och låt koka ca 10 min. Mixa till en slät sås.
  3. Lägg i ost och spenat (spara några blad till servering). Späd såsen med vatten om den är för tjock. Smaka av med salt och servera när allt är varmt.
  4. Servera såsen med riset och garnera med resten av nötterna och spenaten.

Tomatsås

  1. Fräs vitlöken i olja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt tomater och vatten och låt sjuda tills såsen tjocknat och blivit blank, ca 40 min. Mosa tomaterna vartefter de mjuknar eller mixa såsen slät när såsen kokat klart. Smaka av med honung, salt och peppar.

Tips

Gör tomatsåsen dagen innan så går det fort att laga denna rätt. Paneer kan bytas ut mot halloumi eller tofu.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-08-28

Hej Johan. Tack för att du påpekade det. Tiden för själva såsen hade försvunnit. Det ska precis som du skriver vara 35+40 minuter. Mvh Maja/redaktör

Johan

2020-08-18

Det står tillagningstid 35 minuter. Men det är väl efter att tomatsåsen är klar? Den ska koka i 40 min och används i en annan del av receptet. Så 40+35 blir det.

Checkbox Coop

2019-09-05

Hej Katrin! Precis som det står under "ingredienser": 5 dl tomatsås (½ sats av receptet nedan) Så det stämmer att du tar halva mängden av tomatsåsen :) Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Katrin

2019-09-02

I receptet i Mer smak ska bara halva satsen av tomatsås användas, vilken mängd är den riktiga?

Liknande recept

Spara recept

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Lammgryta med frukt och mandel

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Yoghurtsås med valnötter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(82)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 3 dl basmatiris
  • 1.5 dl naturella cashewnötter
  • 5 dl tomatsås (½ sats av receptet nedan)
  • 2 dl grädde
  • 400 g paneer, tärnad
  • 70 g babyspenat
  • Indisk kryddmix
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk mald gurkmeja
  • 0.5 tsk kanel
  • Tomatsås
  • 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 0.5 dl olivolja
  • 800 g hela tomater (på burk)
  • 2 dl vatten
  • honung
  • salt och svartpeppar

Indisk tikka masala

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (12 betyg)

Krämig kryddig gryta med paneer (indisk ost), grädde och spenat. Recept ur kokboken: Prepp av Ylva Bergqvist

Tillagningstid: 35 min + 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg nötterna i 5 dl kokhett vatten, låt stå minst 10 min och häll sedan av vattnet. Blanda ihop alla torra kryddor till kryddmixen.
  2. Rosta kryddmixen i torr panna under omrörning tills det doftar. Tillsätt tomatsås, grädde och nötter (spara några till servering) i pannan och låt koka ca 10 min. Mixa till en slät sås.
  3. Lägg i ost och spenat (spara några blad till servering). Späd såsen med vatten om den är för tjock. Smaka av med salt och servera när allt är varmt.
  4. Servera såsen med riset och garnera med resten av nötterna och spenaten.

Tomatsås

  1. Fräs vitlöken i olja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt tomater och vatten och låt sjuda tills såsen tjocknat och blivit blank, ca 40 min. Mosa tomaterna vartefter de mjuknar eller mixa såsen slät när såsen kokat klart. Smaka av med honung, salt och peppar.

Tips

Gör tomatsåsen dagen innan så går det fort att laga denna rätt. Paneer kan bytas ut mot halloumi eller tofu.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-08-28

Hej Johan. Tack för att du påpekade det. Tiden för själva såsen hade försvunnit. Det ska precis som du skriver vara 35+40 minuter. Mvh Maja/redaktör

Johan

2020-08-18

Det står tillagningstid 35 minuter. Men det är väl efter att tomatsåsen är klar? Den ska koka i 40 min och används i en annan del av receptet. Så 40+35 blir det.

Checkbox Coop

2019-09-05

Hej Katrin! Precis som det står under "ingredienser": 5 dl tomatsås (½ sats av receptet nedan) Så det stämmer att du tar halva mängden av tomatsåsen :) Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Katrin

2019-09-02

I receptet i Mer smak ska bara halva satsen av tomatsås användas, vilken mängd är den riktiga?

Liknande recept

Spara recept

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Lammgryta med frukt och mandel

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Yoghurtsås med valnötter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(82)