Indisk rispanna
  • Tid 50 min

Indisk rispanna

4.75 (8 betyg)

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl råris
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 5 mortlade nejlikor
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tärnad zucchini
  • 1 tärnad paprika
  • 200 g stekt kyckling eller skinka
  • 100 g skalade räkor
Till servering:
  • 1 kruka koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek ris, lök, vitlök och alla kryddor under omrörning i olja i en kastrull ca 1 min. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt koka enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och fräs zucchini och paprika hastigt. Vänd riset med grönsaker, kyckling och räkor. Servera med färsk koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Stekt ris med grönsaker, kött och skaldjur är en restklassiker i hela världen t ex nasi goreng, jambalaja, paella och pad thai.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kjell

    Indisk rispanna

  • Harriette

    Många härliga smaker (och för mig ovanliga kombinationer av kryddor i mat) som "gifter sig" otroligt bra med varandra. Mums