Indisk kryddrubbad lax med stekta grönsaker
  • Tid 40 min
  • Ugn 175º

Indisk kryddrubbad lax med stekta grönsaker

3.5 (4 betyg)

Här är en riktig laxfavorit. Så god och så enkel att laga.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g laxfilé, i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • 2 msk neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk flingsalt
Kryddrubb
  • 1 msk frystorkat tranbärspulver eller 0,5 msk sumak
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk strösocker
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
Till servering
  • 3 dl basmatiris
  • 1 kruka färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°. Rör ihop alla ingredienser till kryddrubben. Lägg laxen i en insmord ugnsform och salta. Täck laxbitarna helt med kryddrubb.

  2. 2

    Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 48°, ca 15 min. Skär zucchinin i halvmånar och strimla paprikorna.

  3. 3

    Skär löken i klyftor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek alla grönsaker med vitlök i het panna.

  4. 4

    Salta och rör om då och då. Servera laxen med kokt ris, grönsaker och koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Stek limehalvor och servera till maten. Både gott och snyggt.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej! Tyvärr har ingredienslistorna trillat bort på vissa av våra nyaste recept. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt. Vänliga hälsningar Elsa, webbredaktör

  • Mattias

    Saknas ingredientser för handling..