Inbakad rotfruktspaj med brieost
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200º

Inbakad rotfruktspaj med brieost

3.67 (24 betyg)

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

8 portioner
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 125 g kallt, tärnat smör
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning:
  • 600 g blandade, skalade rotfrukter
  • 1 msk olivolja
  • 250 g kvartade champinjoner
  • 1 rödlök i klyftor
  • 2 msk finhackad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 250 g brie
  • 3 ägg
  • 1.5 dl grädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 uppvispat ägg till pensling
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda samman alla ingredienserna till pajdegen med fingrarna eller en matberedare. Knåda ihop till en klump och låt vila i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.

Fyllning

  1. 1

    Skär rotfrukterna i små bitar. Hetta upp en stekpanna med olja i och stek svampen tills den fått fin stekyta. Lägg svampen åt sidan och stek sedan rotfrukterna och löken i 4 minuter.

  2. 2

    Lägg grönsaker, timjan, salt, kajennpeppar i en pajform och toppa med skivor av brieosten.

  3. 3

    Blanda ihop ägg, grädde, mjölk och häll över grönsakerna.

  4. 4

    Ta fram degen och kavla ut till ett runt lock och täck pajformen med detta. Pensla med ett ägg och grädda i ugnen i cirka 35 minuter.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • HAHAHAHA

    googla köttpaj om du vill ha kött tilllagar du vegpaj så kommer du att sakna kött OMG

  • angelica

    Gott!!! Saknade dock nån form av kött till. Nästa gång tillsätter jag lite kyckling eller steker lite bacon vid sidan av! Stort minus till reklambladet som hade VÄLDIGT STORA fel på mått angivelserna. Köpte alla ingredienser enligt receptet men blev sen väldigt skeptisk när jag tittade närmare när jag kom hem, tur var j det!

  • Anna

    Det är även en ganska stor skillnad mellan 0,5 och 5 teskedar salt... Ska prova den nu med RÄTT måttangivelser! :-)