Huevos Rancheros - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
4.25 (123 betyg)

Huevos Rancheros är en fantastisk god och lättlagad rätt med krossade tomater, bönor och ägg. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 2 tsk torkade korianderblad
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 400 g kokta svarta bönor på burk (bruttovikt)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 6 ägg
  • 150 g riven cheddarost
  • 1 tsk salt
  • Vetetortillas
  • 7 dl vetemjöl + till utbakning
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl vatten
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Använd en vid stekpanna och bryn löken under omrörning i oljan. Tillsätt vitlök, torra kryddor och stek en stund till. Häll i krossade tomater, vatten, balsamvinäger, socker och bönor.
  2. Låt småputtra ca 5 min och smaka av med salt och peppar. Knäck äggen försiktigt rätt ner i tomatsåsen, jämnt fördelat.
  3. Täck gärna med lock tills äggen har stelnat, ca 5 min. Strö över osten. Lyft försiktigt upp äggen vid servering så att den krämiga gulan inte går sönder. Servera med tortillabröd, köp färdigt eller prova att baka eget med nedan enkla recept.

Vetetortillas:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och klicka i smöret. Nyp ihop med mjölet. Värm vattnet och häll ner det i bunken precis när det börjar ryka. Arbeta ihop till en kladdig deg.
  2. Häll ut på ett välmjölat bakbord och knåda till en fast deg.Låt vila 20 min. Dela i 15 bitar och forma till rundabollar. Kavla ut tunt och stek bröden på bådasidorna till fin färg i en torr stekpanna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mums

2019-10-11

Mums mums

Storpampen 👑

2019-09-23

Mycket gott!

Coop

2019-08-14

Hej Ann, det här är ett lakto-ovo-vegetariskt recept. Var ser du att receptet ska vara vegetariskt?

Ann

2019-07-24

Säkert gott men vegetariskt är det ju inte.

Lena

2018-02-15

Verkar ju gott men jag förväntade mig ett recept på mozzarellapasta när jag klickade på bilden! Huevos rancheros-receptet finns på två ställen!

Gullan

2017-05-11

sååå gott. Favorit hemma. Äggen får vändas. Detta har lagats flera gånger.

Lovisa

2017-03-27

Väldigt lättlagad och god maträtt!

Daniel

2017-03-20

Det var mycket gott! Några minuter extra på äggen och krydda ordentligt. Vetetortillas går utmärkt att frysa in.

Oskar

2017-03-07

Har en mexikansk sambo och har levt i mexiko. Detta är inte huevos rancheros...

ema

2017-02-16

Det var riktigt gott. Men äggen tog mycket längre tid än fem minuter innan vitan hade stelnat, jag vände på dem till slut. Jag äter hellre fast gula än rinnig vita. Men det var gott och jag kommer att göra om det.

Liknande recept

Moussakagratäng

(36)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(111)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Lökpaj med smördeg

(29)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 2 tsk torkade korianderblad
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 400 g kokta svarta bönor på burk (bruttovikt)
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 6 ägg
  • 150 g riven cheddarost
  • 1 tsk salt
  • Vetetortillas
  • 7 dl vetemjöl + till utbakning
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl vatten
  • 0.5 tsk salt

Huevos Rancheros - Lotta Lundgren

Betyg (1-5):
4.25 (123 betyg)

Huevos Rancheros är en fantastisk god och lättlagad rätt med krossade tomater, bönor och ägg. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Använd en vid stekpanna och bryn löken under omrörning i oljan. Tillsätt vitlök, torra kryddor och stek en stund till. Häll i krossade tomater, vatten, balsamvinäger, socker och bönor.
  2. Låt småputtra ca 5 min och smaka av med salt och peppar. Knäck äggen försiktigt rätt ner i tomatsåsen, jämnt fördelat.
  3. Täck gärna med lock tills äggen har stelnat, ca 5 min. Strö över osten. Lyft försiktigt upp äggen vid servering så att den krämiga gulan inte går sönder. Servera med tortillabröd, köp färdigt eller prova att baka eget med nedan enkla recept.

Vetetortillas:

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och klicka i smöret. Nyp ihop med mjölet. Värm vattnet och häll ner det i bunken precis när det börjar ryka. Arbeta ihop till en kladdig deg.
  2. Häll ut på ett välmjölat bakbord och knåda till en fast deg.Låt vila 20 min. Dela i 15 bitar och forma till rundabollar. Kavla ut tunt och stek bröden på bådasidorna till fin färg i en torr stekpanna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mums

2019-10-11

Mums mums

Storpampen 👑

2019-09-23

Mycket gott!

Coop

2019-08-14

Hej Ann, det här är ett lakto-ovo-vegetariskt recept. Var ser du att receptet ska vara vegetariskt?

Ann

2019-07-24

Säkert gott men vegetariskt är det ju inte.

Lena

2018-02-15

Verkar ju gott men jag förväntade mig ett recept på mozzarellapasta när jag klickade på bilden! Huevos rancheros-receptet finns på två ställen!

Gullan

2017-05-11

sååå gott. Favorit hemma. Äggen får vändas. Detta har lagats flera gånger.

Lovisa

2017-03-27

Väldigt lättlagad och god maträtt!

Daniel

2017-03-20

Det var mycket gott! Några minuter extra på äggen och krydda ordentligt. Vetetortillas går utmärkt att frysa in.

Oskar

2017-03-07

Har en mexikansk sambo och har levt i mexiko. Detta är inte huevos rancheros...

ema

2017-02-16

Det var riktigt gott. Men äggen tog mycket längre tid än fem minuter innan vitan hade stelnat, jag vände på dem till slut. Jag äter hellre fast gula än rinnig vita. Men det var gott och jag kommer att göra om det.

Liknande recept

Moussakagratäng

(36)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(111)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Lökpaj med smördeg

(29)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies