Höstsoppa med cannellinibönor och spaghetti

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Härlig höstsoppa med selleri, morot, grönkål, bönor och spagetti. Recept av Sandra Mastio och foto av David Back

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 blekselleristjälkar, finhackade
  • 2 morötter, finhackade
  • 1 timjankvist
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 3 lagerblad
  • 40 g spagetti
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm färskriven muskotnöt
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g kokta cannellinibönor, avsköljda på burk (bruttovikt)
  • 40 g grönkål eller savojkål, fint strimlad
  • Ostflarn
  • riven parmesan
  • cayennepeppar och timjan

Gör så här

  1. Fräs grönsakerna med timjan och rosmarin i olja i en stor kastrull. Tillsätt tomatpurén och fräs under omrörning någon minut till.
  2. Häll i vinet och låt koka ner till hälften. Häll i buljongen och lägg i lagerbladen. Rör runt och låt sjuda ca 10 min.
  3. Tillsätt spaghetti, olja, muskot, salt och peppar. Låt koka 5 min och häll därefter ner bönorna. Låt koka tills pastan är al dente.
  4. Fräs grönkålen i några droppar olja. Ta upp örtkvistar och lagerblad ur soppan och toppa med grönkålen. Servera gärna med ostflarn.

Ostflarn:

  1. Lägg små högar av riven parmesan på en plåt med bakplåtspapper och pudra över cayennepeppar och timjan. Grädda gyllene mitt i ugnen på 175°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färsk pastagratäng med ädelost

(7)

One pot-pasta

(4)

Bönpastasallad med grillbacon

(7)

Vegetarisk pasta puttanesca

(34)

Pasta puttanesca med sardiner

(18)

Pasta med auberginebollar

(6)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(56)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 blekselleristjälkar, finhackade
  • 2 morötter, finhackade
  • 1 timjankvist
  • 1 rosmarinkvist
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 3 lagerblad
  • 40 g spagetti
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm färskriven muskotnöt
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g kokta cannellinibönor, avsköljda på burk (bruttovikt)
  • 40 g grönkål eller savojkål, fint strimlad
  • Ostflarn
  • riven parmesan
  • cayennepeppar och timjan

Höstsoppa med cannellinibönor och spaghetti

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Härlig höstsoppa med selleri, morot, grönkål, bönor och spagetti. Recept av Sandra Mastio och foto av David Back

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs grönsakerna med timjan och rosmarin i olja i en stor kastrull. Tillsätt tomatpurén och fräs under omrörning någon minut till.
  2. Häll i vinet och låt koka ner till hälften. Häll i buljongen och lägg i lagerbladen. Rör runt och låt sjuda ca 10 min.
  3. Tillsätt spaghetti, olja, muskot, salt och peppar. Låt koka 5 min och häll därefter ner bönorna. Låt koka tills pastan är al dente.
  4. Fräs grönkålen i några droppar olja. Ta upp örtkvistar och lagerblad ur soppan och toppa med grönkålen. Servera gärna med ostflarn.

Ostflarn:

  1. Lägg små högar av riven parmesan på en plåt med bakplåtspapper och pudra över cayennepeppar och timjan. Grädda gyllene mitt i ugnen på 175°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Färsk pastagratäng med ädelost

(7)

One pot-pasta

(4)

Bönpastasallad med grillbacon

(7)

Vegetarisk pasta puttanesca

(34)

Pasta puttanesca med sardiner

(18)

Pasta med auberginebollar

(6)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(56)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies