"Honey and mustard" - kyckling i ugn
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

"Honey and mustard" - kyckling i ugn

4.24 (17 betyg)

Snabblagad kyckling i ugn med krämig sås på grädde, honung och senap.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 3 dl grädde
  • 2.5 msk senap
  • 1 msk honung
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 gul lök
  • 0.5 tsk salt
  • 75 g riven ost
Till servering
  • 250 g broccoli
  • 1 msk olivolja eller smör
  • flingsalt
  • 1 dl finriven parmesan
  • potatis eller ris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Hetta upp olja i en stekpanna, bryn kycklingen runt om till fin färg. Salta och peppra. Koka ris eller potatis.

  2. 2

    Lägg över kycklingen i en ugnssäker form. Blanda grädde, senap, honung och vitlök med grovt riven lök och salt. Häll såsen över kycklingen och toppa med riven ost.

  3. 3

    Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Skär broccolin i buketter och skiva stjälken tunt.

  4. 4

    Lägg ner i kokande saltat vatten och låt koka ca 3 min. Servera med olivolja/smör, flingsalt och färskriven parmesan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det här är ett bra exempel på rätt där man kan byta ut huvudråvaran mot fisk. Det funkar både med vita fiskfiléer och lax.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Shirley

    Mycket god och bra bjudrätt.

  • Therese

    Mycket gott. Alla i familjen gillade det. Jag bytte gul lök mot purjolök blev också gott.

  • Lis-Marie

    Fantastiskt gott! Min man tyckte det var det godaste han ätit på länge, och då är han inte så förtjust i kyckling egentligen. Gjorde på kycklinglår för det var det vi hade hemma. Gick bra det också.