Högrevsburgare med karamelliserad lök och tryffelaioli
  • Tid 40 min

Högrevsburgare med karamelliserad lök och tryffelaioli

4.8 (15 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 3 strimlade gula lökar
  • 100 g smör
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g högrevsfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 skivad tomat
  • 1 skivad saltgurka
Tryffelaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2.5 dl neutral olja
  • tryffelolja
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp en stekpanna på grillen eller spisen. Klicka i smör och stek lök med socker och salt under omrörning. Stek löken tills den är karamelliserad, 20–30 min.

  2. 2

    Vispa ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Smaka av med tryffelolja och salt.

  3. 3

    Blanda färsen med salt och peppar. Forma till fyra burgare och grilla ca 3 min per sida. Bygg burgare mellan bröden och varva med sallad, tomat, gurka, karamelliserad lök och tryffelaioli.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sara tipsar: Flytta ut köket och ställ stekpannan på grillen! Tänk på att ha en panna som klarar värmen!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Göran

    Kombinationen såsen, löken och saltgurkan blir en väldigt speciell smak. Hamburgare med god smak. Toppbetyg.