Het rödkålssallad

Betyg (1-5):
3.78 (27 betyg)

Toppa salladen med rostade sesamfrön och cashewnötter före serveringen.

Tillagningstid: 10 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g rödkål
  • 1 dl solrosolja eller majsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 dl risvinäger
  • 0.5 msk råsocker
  • 2 msk pressad lime
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili eller
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1.5 dl svarta och/ller ljusa sesamfrön, rostade
  • 1.5 dl hackade och rostade cashewnötter (osaltade)
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär bort roten från rödkålen och hyvla kålen med en osthyvel eller strimla fint i en matberedare.
  2. Blanda olja, vinäger, socker, lime, salt och chili och blanda med kålen.
  3. Strö över lite frön och nötter före serveringen (de blir mjuka om de står i kylen). Håller 3–4 dagar i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Spagetti med tomatsås

(40)

Rödgrön caesar coleslaw

(1)

Lax- och spenatpaj

(92)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Potatissallad med parmesan och sparris

(164)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g rödkål
  • 1 dl solrosolja eller majsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 dl risvinäger
  • 0.5 msk råsocker
  • 2 msk pressad lime
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili eller
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1.5 dl svarta och/ller ljusa sesamfrön, rostade
  • 1.5 dl hackade och rostade cashewnötter (osaltade)
  • 1.5 tsk salt

Het rödkålssallad

Betyg (1-5):
3.78 (27 betyg)

Toppa salladen med rostade sesamfrön och cashewnötter före serveringen.

Tillagningstid: 10 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort roten från rödkålen och hyvla kålen med en osthyvel eller strimla fint i en matberedare.
  2. Blanda olja, vinäger, socker, lime, salt och chili och blanda med kålen.
  3. Strö över lite frön och nötter före serveringen (de blir mjuka om de står i kylen). Håller 3–4 dagar i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Spagetti med tomatsås

(40)

Rödgrön caesar coleslaw

(1)

Lax- och spenatpaj

(92)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Potatissallad med parmesan och sparris

(164)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies