Hemlagad pölsa

Betyg (1-5):
4 (11 betyg)

Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2 dl korngryn
  • 8 dl buljong (köttspad)
  • 2 gula lökar
  • 1 msk margarin eller smör
  • 5 dl kött eller inälvor, kokt hackat
  • svartpeppar eller vitpeppar
  • 1 tsk mejram eller timjan
  • 1 msk sirap
  • salt

Gör så här

  1. Ett bra sätt att använda kött och spad från t ex kokta fläskben eller rester av kokt eller stekt kött.
  2. Detta är en gammal svensk maträtt som gjordes efter slakt för att ta tillvara enklare kött, t ex kokt "hjärtslag" (hjärta, lungor) och kokt småkött från ben och läggar. Det malda eller hackade köttet blandades sedan med korngryn, kokta i köttspadet, och kryddades.
  3. Koka korngrynen i köttspad eller vatten + buljongtärning ca 40 min. Skala, hacka och fräs löken i fettet. Blanda grynen med löken och köttet. Smaksätt med peppar, smulad mejram eller timjan, ev också sirap och salt. Låt allt bli varmt.
  4. Flerdubblad sats: Mät upp köttet, blanda det med drygt samma mängd kokta korngryn samt fräst lök och kryddor efter smak. 1 dl gryn sväller vid kokning till ca 3 dl. Pölsan kan sedan delas upp och frysas.
  5. Till: kokt potatis, inlagda rödbetor, ev ättiksgurka eller saltgurka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aina

2017-08-07

Tyvärrksn jag bbara se knappt halva sidan

p.n

2014-01-17

Björn Nordkvist

2013-11-14

Jag använder grötris i stället för korngryn. Pölsan blir saftigare.

Annika/webbredaktionen

2011-12-30

Visst kan du använda färs istället, fast då får du en annan rätt än klassisk pölsa.

Gerd Andersson

2011-12-29

Kan jag använda blandfärs?

9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2 dl korngryn
  • 8 dl buljong (köttspad)
  • 2 gula lökar
  • 1 msk margarin eller smör
  • 5 dl kött eller inälvor, kokt hackat
  • svartpeppar eller vitpeppar
  • 1 tsk mejram eller timjan
  • 1 msk sirap
  • salt

Hemlagad pölsa

Betyg (1-5):
4 (11 betyg)

Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ett bra sätt att använda kött och spad från t ex kokta fläskben eller rester av kokt eller stekt kött.
  2. Detta är en gammal svensk maträtt som gjordes efter slakt för att ta tillvara enklare kött, t ex kokt "hjärtslag" (hjärta, lungor) och kokt småkött från ben och läggar. Det malda eller hackade köttet blandades sedan med korngryn, kokta i köttspadet, och kryddades.
  3. Koka korngrynen i köttspad eller vatten + buljongtärning ca 40 min. Skala, hacka och fräs löken i fettet. Blanda grynen med löken och köttet. Smaksätt med peppar, smulad mejram eller timjan, ev också sirap och salt. Låt allt bli varmt.
  4. Flerdubblad sats: Mät upp köttet, blanda det med drygt samma mängd kokta korngryn samt fräst lök och kryddor efter smak. 1 dl gryn sväller vid kokning till ca 3 dl. Pölsan kan sedan delas upp och frysas.
  5. Till: kokt potatis, inlagda rödbetor, ev ättiksgurka eller saltgurka.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aina

2017-08-07

Tyvärrksn jag bbara se knappt halva sidan

p.n

2014-01-17

Björn Nordkvist

2013-11-14

Jag använder grötris i stället för korngryn. Pölsan blir saftigare.

Annika/webbredaktionen

2011-12-30

Visst kan du använda färs istället, fast då får du en annan rätt än klassisk pölsa.

Gerd Andersson

2011-12-29

Kan jag använda blandfärs?

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies