Hemavans äppelkaka

Betyg (1-5):
3.56 (161 betyg)

En riktig äppeldröm, krämig och nötig med smak av kanel. Får vilken äppelkaksälskare som helst på fall.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 2 dl havregryn eller vetekli
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 125 g smör eller margarin
  • Fyllning:
  • 5 grovrivna äpplen
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 tsk mald kanel
  • Fyllning
  • 1 dl hackade sötmandlar eller någon annan nöt

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Finfördela fettet i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med 26 cm diameter och ställ den i kylen ca 30 minuter.
  2. Förgrädda i mitten av ugnen 10 minuter. Bred ut äpplena över pajdegen.
  3. Vispa ihop äggen med strösockret och vaniljsockret. Rör ner crème fraichen och häll blandningen över äpplena. Strö över nötter och kanel. Grädda ytterligare ca 40 minuter.

Servering

Servera pajen ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-07-03

Hej Helena, så tokigt det blivit, vi ska genast ändra till nötter som det såklart ska stå. Tack för att du uppmärksammade oss på detta :) /Elsa, webbredaktör

Helena

2019-07-02

I receptet står det: 1 dl hackade NÖTKÖTT, gärna sötmandel...

Coop

2019-04-04

Hej Klara! Det ska vara vanlig creme fraiche för bäst smak och konsistens. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Klara

2019-04-03

Funkar det med lätt creme fraiche?

Coop webbredaktör

2018-10-29

Angelica - Det blev tyvärr fel i receptet. Nu har vi ändrat så det stämmer. Hälsar Elsa, webbredaktör

Angelica

2018-10-09

Ska man verkligen förbaka skalet med äpplena på?

Arja

2018-09-18

Gjorde äppelpaijen på nytt, nu med creme Fraiche smaksatt med paprika och chili (jag hade inget annat hemma), jag hade också kokat äpplen som kompott med lite socker och kanel. Blev väldigt lyckat, tycker jag själv i alla fall

Arja

2018-09-10

Yes! Jätte god pajrecept. Det blir många sådana här i år, när det är så god äppelår (2018 alltså) 😍

Birgitta Nordlund

2016-02-14

Bytte vetemjölet rakt av mot Finax glutenfria mjölmix. Hur bra som helst

Kerstin

2015-12-07

Den där måste provas - jag tror den är supergo'

Yvonne

2015-11-21

Jag har lagt rismjöl istället för vetemjöl- smask! Yogurt och Mozzarellaost istället för creme fraîche, som jag inte hade :)

Marre

2015-10-06

Hur kan man göra kakan glutenfri?

Heike

2015-09-27

Ohhh...sooo good!!! I love it with vanillecream or grädde...mhhh lecker:-)))

Ann

2015-09-13

Såå god 😋 Tog halva sockermängden både till pajdegen och fyllningen. Använde endast två stora ägg, eftersom jag minskade på sockret.

Anna

2014-10-03

Älskar denna kaka!! Brukar använda blandade nötter, kanderade, pistasch, cashew mm. Blir mycket bra men se till at använda bra äpplen bara.

Britta/webbredaktionen

2014-01-26

@yvonne pira Pajform ska ha 26 cm diameter.

Eva-Kristina Wermelin

2014-01-24

hur stor springform blir bäst?

Nadja

2013-11-21

Jättegod& saftig äppelkaka! Springform ska man göra kakan i. Jag tog 3 dl crème fraiche blev mkt saftig! Springform ska man göra kakan i,

yvonne pira

2013-11-07

mycket god men jag malde mandeln

Gerd

2013-11-06

Jättegod äppelkaka men låg pajform av porslin funkade dåligt, fyllningen fick inte plats och degen ville inte lossna från kanterna. Väljer non stick-behandlad form med höga och löstagbara kanter nästa gång. Äppelmängden kan minskas till tre normalstora äpplen.

Tage Nyberg

2013-10-20

God äpplekaka

jasmin

2013-08-23

Jättegod äppelkaka, baka gärna dagen före så blir den ännu saftigare :)

Kicki

2013-01-29

Min absoluta favorit äppelkaka!! Hur god som helst!!

Monika

2012-11-03

En otroligt god äppelkaka! Den blir min FAVORIT!

Anita

2012-10-22

Mycket god

Christina

2012-09-24

Mängden äpple borde anges i vikt. Jag tog tre och det räckte mer än väl. Eftersom en i familjen ej gillar att tugga på nötter/mandel valde jag att byta ut mot mandelmjöl och röra ihop alla ingredienserna till fyllningen. Fungerade lika bra.

Enikö

2012-01-20

Godaste Äppelkaka jag har ätit! Testa med dubbla mängden cremefraiche,det blev ännu saftigare och godare!

Maria

2011-12-26

äppelkaka med havregryn

Liknande recept

Lussebullar med kvarg

(115)

Saffranspannkaka

(11)

Gotländsk saffranspannkaka

(33)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(12)

Saffranspannkaka med mandel

(59)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Knäckig saffranstosca

(29)
11 st
  • Pajdeg:
  • 2 dl havregryn eller vetekli
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 125 g smör eller margarin
  • Fyllning:
  • 5 grovrivna äpplen
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl crème fraiche
  • 1.5 tsk mald kanel
  • Fyllning
  • 1 dl hackade sötmandlar eller någon annan nöt

Hemavans äppelkaka

Betyg (1-5):
3.56 (161 betyg)

En riktig äppeldröm, krämig och nötig med smak av kanel. Får vilken äppelkaksälskare som helst på fall.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
Svårighetsgrad:Medel
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Finfördela fettet i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med 26 cm diameter och ställ den i kylen ca 30 minuter.
  2. Förgrädda i mitten av ugnen 10 minuter. Bred ut äpplena över pajdegen.
  3. Vispa ihop äggen med strösockret och vaniljsockret. Rör ner crème fraichen och häll blandningen över äpplena. Strö över nötter och kanel. Grädda ytterligare ca 40 minuter.

Servering

Servera pajen ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-07-03

Hej Helena, så tokigt det blivit, vi ska genast ändra till nötter som det såklart ska stå. Tack för att du uppmärksammade oss på detta :) /Elsa, webbredaktör

Helena

2019-07-02

I receptet står det: 1 dl hackade NÖTKÖTT, gärna sötmandel...

Coop

2019-04-04

Hej Klara! Det ska vara vanlig creme fraiche för bäst smak och konsistens. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Klara

2019-04-03

Funkar det med lätt creme fraiche?

Coop webbredaktör

2018-10-29

Angelica - Det blev tyvärr fel i receptet. Nu har vi ändrat så det stämmer. Hälsar Elsa, webbredaktör

Angelica

2018-10-09

Ska man verkligen förbaka skalet med äpplena på?

Arja

2018-09-18

Gjorde äppelpaijen på nytt, nu med creme Fraiche smaksatt med paprika och chili (jag hade inget annat hemma), jag hade också kokat äpplen som kompott med lite socker och kanel. Blev väldigt lyckat, tycker jag själv i alla fall

Arja

2018-09-10

Yes! Jätte god pajrecept. Det blir många sådana här i år, när det är så god äppelår (2018 alltså) 😍

Birgitta Nordlund

2016-02-14

Bytte vetemjölet rakt av mot Finax glutenfria mjölmix. Hur bra som helst

Kerstin

2015-12-07

Den där måste provas - jag tror den är supergo'

Yvonne

2015-11-21

Jag har lagt rismjöl istället för vetemjöl- smask! Yogurt och Mozzarellaost istället för creme fraîche, som jag inte hade :)

Marre

2015-10-06

Hur kan man göra kakan glutenfri?

Heike

2015-09-27

Ohhh...sooo good!!! I love it with vanillecream or grädde...mhhh lecker:-)))

Ann

2015-09-13

Såå god 😋 Tog halva sockermängden både till pajdegen och fyllningen. Använde endast två stora ägg, eftersom jag minskade på sockret.

Anna

2014-10-03

Älskar denna kaka!! Brukar använda blandade nötter, kanderade, pistasch, cashew mm. Blir mycket bra men se till at använda bra äpplen bara.

Britta/webbredaktionen

2014-01-26

@yvonne pira Pajform ska ha 26 cm diameter.

Eva-Kristina Wermelin

2014-01-24

hur stor springform blir bäst?

Nadja

2013-11-21

Jättegod& saftig äppelkaka! Springform ska man göra kakan i. Jag tog 3 dl crème fraiche blev mkt saftig! Springform ska man göra kakan i,

yvonne pira

2013-11-07

mycket god men jag malde mandeln

Gerd

2013-11-06

Jättegod äppelkaka men låg pajform av porslin funkade dåligt, fyllningen fick inte plats och degen ville inte lossna från kanterna. Väljer non stick-behandlad form med höga och löstagbara kanter nästa gång. Äppelmängden kan minskas till tre normalstora äpplen.

Tage Nyberg

2013-10-20

God äpplekaka

jasmin

2013-08-23

Jättegod äppelkaka, baka gärna dagen före så blir den ännu saftigare :)

Kicki

2013-01-29

Min absoluta favorit äppelkaka!! Hur god som helst!!

Monika

2012-11-03

En otroligt god äppelkaka! Den blir min FAVORIT!

Anita

2012-10-22

Mycket god

Christina

2012-09-24

Mängden äpple borde anges i vikt. Jag tog tre och det räckte mer än väl. Eftersom en i familjen ej gillar att tugga på nötter/mandel valde jag att byta ut mot mandelmjöl och röra ihop alla ingredienserna till fyllningen. Fungerade lika bra.

Enikö

2012-01-20

Godaste Äppelkaka jag har ätit! Testa med dubbla mängden cremefraiche,det blev ännu saftigare och godare!

Maria

2011-12-26

äppelkaka med havregryn

Liknande recept

Lussebullar med kvarg

(115)

Saffranspannkaka

(11)

Gotländsk saffranspannkaka

(33)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

(12)

Saffranspannkaka med mandel

(59)

Mjuk pepparkaka med kardemumma

(58)

Knäckig saffranstosca

(29)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies